Партнер рубрики Події

Сиділи в телефонах, їли і спали: що робили тернополяни на звіті міського голови

Сиділи в телефонах, їли і спали: що робили тернополяни на звіті міського голови

Що зробила міська рада Тернополя впродовж 11-ти місяців 2018 року розповідали у суботу, 1 грудня у приміщенні палацу культури «Березіль». Послухати звіт міського голови та начальників управління прийшов цілий зал людей.

Перед початком заходу у холі тернополян зустрічав місцевий муніципальний камерний оркестр.

Поки люди сходились, решта охочих мала можливість насолодитись класичними музичними композиціями. Перед входом у зал поліція та охорона перевіряли людей металодетекторами.

Відео дня

Журналіст "20 хвилин" запитала у тернополян, що вони очікують почути на сьогоднішньому заході. Більшість просто дякували за запитання та швиденько заходили в зал.

- Хотіла б почути сьогодні правду, - каже тернополянка Марія. - Але судячи з минулого року, правди не почуємо.

Більше жінка не коментує, лиш зазначає, що прийшла на захід замість іншої людини.

- Я вдячна меру за те, що він робить, - відгукується Надія Слюсар. - Ні один мер ще стільки в місті не зробив, скільки зробив пан Надал. Нехай продовжує в цьому дусі.

Тернополянин Володимир прийшов на звіт голови у піднесеному настрої.

- Найбільш болюче питання - маршрутні автобуси, - каже чоловік. - Цікаво буде про них послухати.

Транспортне питання цікавить і Ольгу, яка переїхала в Тернопіль зі Львова.

- Там набагато кращий стан маршруток, - коментує дівчина. - А ціни практично однакові. Останнє підняття ціни мене трохи обурило. Адже у Львові обслуговування набагато краще і поки що дешевше їздити. Особливо влітку львівські водії на роботі у білих сорочках, культурні, посміхаються. У нас такого і близько нема. Хочу колись таке побачити і в Тернополі.

Коли міський голова прибув, камерний оркестр закінчив свій виступ і всі присутні позаймали місця у теплому залі. Декому крісел не вистачило, тому довелося стояти біля стін.

 

Розпочався захід Гімном України та привітанням усіх Романів з іменинами. Лаконічно та святково звернувся до глядачів начальник управління культури міськради Олександр Смик. Виступив перед аудиторією і постійний гість Тернополя нардеп Михайло Головко.

Звітування міського голови розпочалось кількахвилинним відеороликом. Присутні могли наочно побачити результати цьогорічних ремонтів вулиць, доріг, спортмайданчиків, а також відгуки пересічних тернополян про роботу теперішнього мера.  

- Публічний звіт вже добра традиція, - зауважив зі сцени Сергій Надал. - Це спільний звіт усієї команди Тернопільської міської ради про нашу з вами спільну роботу. Це підсумок тих реальних справ, проектів, які реалізовані спільно з громадою міста Тернополя. Як і кожного року є і досягнення, і зрушеннч. Звісно, є і проблемні питання, які доводилось вирішувати разом, через діалог, а іноді навіть через палкі дискусії.

До слова, коли йшлося про розрахунки за проїзд картками тернополянина та найкращу в Україні транспортну модель, глядачі між собою переглядались з усмішкою. А під час виступів начальників управлінь більшість взагалі займались своїми справами. Багато хто, зігнувши голову сидів у телефонах, хтось, від “емоційних” розповідей заснув, хтось ділився шоколадом із сусідами по кріслу. Без диктофона люди розповіли, що їм чемно сказали сюди прийти, ніхто не змушував, але попросили.

- Мені дивно, що тут немає ніяких активістів, - зазначила тернополянка Вікторія. - Ще ж недавно багато людей виступали під міськрадою за ціни на проїзд, перед тим ходили переходами через котельні. Тоді їх це турбувало, і вони вимагали розмови з владою. Нині тут уся влада, а тих “крикунів” щось не видно.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • ирина

    вот так мы и живем и долго долго будем так жить слава украине
  • ihor babey

    Знову мосовка з бюджетників, як в совку! Тьфу!!!
  • Віка

    Головне, що з оркестром... Хоча "Титанік" теж так тонув.
  • Терен

    Маю до Сірожі лише одне запитання - що котував міській казні його вояж з ескортом у Китай і через який міст в Тернополі він збирається прокладати Великий шовковий шлях, через Горбатий чи через Гаївський?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up