Партнер рубрики Події

Стемковський заговорив, не давши прямої відповіді на жодне з наших запитань

Стемковський заговорив, не давши прямої відповіді на жодне з наших запитань
Заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський надіслав таки відповіді на наш інформаційний запит, зареєстрований у міськраді 20 лютого. Щоправда, зробив це чиновник через 2 тижні, хоча за законодавством мав би відповісти протягом 5-ти робочих днів. На штампі відповіді стоїть дата - 22 лютого, на поштовому – 2 березня. Однак, отримали документ ми у другій половині дня 5 березня.

Цікавим є ще той факт, що посадовець не дав жодної конкретної відповіді на запитання, які ми йому задавали.

Не зрозумів, чи не захотів зрозуміти
Зокрема ми у запиті цікавились, яка ситуація сьогодні з грошима для очистки та прибирання доріг і пішохідної зони у Тернополі.

„Відповідно до бюджетного призначення, на утримання та санітарну очистку шляхово-мостового господарства міста на 2013 рік виділено кошти в сумі 10136, 9 тис. грн” – відповів Владислав Стемковський.

Ймовірно, або чиновник не зрозумів, або не захотів зрозуміти, що ми цікавились, чи фінансується взагалі галузь прибирання на сьогоднішній день. Адже не в одному виступі посадовців різного рівня звучало зауваження, що в Тернополі є все для якісного прибирання, немає лише коштів.

Про це ж йшлося в листі від міськради, який наша редакція отримала близько двох тижнів тому.
– Нині міська господарка недофінансовується більше як на третину – 35 відсотків, – йшлося у листі від міськради. – Це вісім мільйонів гривень. Зрозуміло, що працювати за таким сценарієм – якщо не геройство, то як мінімум неабияка сміливість усіх комунальників. У такому режимі вони працюють уже друге десятиліття.

Наступним пунктом ми попросили Владислава Стемковського оцінити якість прибирання доріг і тротуарів цієї зими. І в дужках зазначили: для зручності – за п’ятибальною шкалою.

Чиновник відповів, що «згідно з Технічними правилами ремонту і утримання вулиць та доріг, методикою не передбачається оцінювання санітарного стану шляхово-мостового господарства за п’ятибальною шкалою».

Жодної відповіді на те, про що ми запитували
Заради об’єктивності наступні наші запитання і відповіді на них заступника міського голови Владислава Стемковського подаємо, скопіювавши з оригіналів документів. Висновки робіть самі.

Редакція: Який маєте стосунок до появи ТзОВ «Тернопіль Комунал Сервіс» на ринку прибирання в Тернополі?

В. С.: Згідно виділених міським бюджетом коштів, тендерним комітетом управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міськради, відповідно до Закону «Про державні закупівлі» оголошено торги з утримання шляхово-мостового господарства міста. В результаті проведених торгів, за найкращою ціновою пропозицією, переможцем визнано ТзОВ «Тернопіль Комунал Сервіс» та 08. 02. 2013 р. укладено договір на санітарне утримання вулично-дорожної мережі міста.

Редакція: Як ви оцінюєте фаховість керівника ТзОВ «Тернопіль Комунал Сервіс», який займався подібною діяльністю у Луцьку під час вашої роботи заступника міського голови на Волині?

В. С.: ТзОВ «Тернопіль Комунал Сервіс» не здійснював діяльність в м. Луцьк під час моєї роботи заступником міського голови.

Редакція: Підтвердіть або спростуйте інформацію: ви звільнились з Луцької міськради, коли волинська прокуратура виявила у фірми «Дисконт плюс», з лобіюванням інтересів якої у Луцькій міськраді вас пов’язували волинські ЗМІ, порушення більш як на 40 млн. грн.

В. С.: Для отримання об’єктивної інформації пропоную вам звертатись із офіційними запитами до правоохоронних органів Волинської області.
 



 

Читайте також:

Відео дня
>Хто ж прибирає дороги Тернополя – «луцькі» чи місцевий МШЕД?

Є кадри і техніка, грошей - немає, виправдовуються чиновники


 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (40)
  • Anonymous

    Почитайте http://www.volynnews.com/news/analytic/vladyslav_stemkovskyy__v_meni_vbyly_chynovnyka/
  • Anonymous

    Та його місце в тюрмі.За Луцьком АФЕРА НА 40 млг.гр.. Що Ви думаєте.. Надал взяв і думає Банах його кколись прикриє..Так Сівожа Банах пер.заст.прокурора тебе МОЖЕ і прикриє..Але на вла будемо піднімати ВСІХ..Отам і прикрє задницею
  • Anonymous

    Стемковський у Луцьку був одним з найкращих спеціалістів! Він прогресивна і розумна людина. Нормальні люди його поважають і внього вчаться, а заздрісні і нереалізованні жаби поливають брудом анонімно!

    Anonymous reply Anonymous

    Ага, прогресивна і розумна... Ви б чули, що за нього екс-мер Луцька говорить. Та й городяни як підсміховуються з нас, що він до нас перебрався і тепер тут "порядки" в комуналці наводить(
  • Anonymous

    Журнал Фитиль: Пишите им ответ: "Куры сдохли. Высылайте телескоп." Зашибись отписался камрад.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up