Партнер рубрики Події

Суд оштрафував заступника головного лікаря, спійманого у червні на хабарі

Суд оштрафував заступника головного лікаря, спійманого у червні на хабарі
  • 25 тис. штрафу дав Тернопільський міськрайонний суд заступнику головного лікаря, якого у червні спіймали на хабарі 1 тис. доларів.
  • Фігурант справи - заступник директора - головний лікар з оперативної роботи, медицини катастроф та цивільного захисту населення Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Дубчак.

Про це йдеться у вироку від 20 вересня, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень 26 вересня. Нагадаємо,  за працевлаштування фельдшеркою в тернопільському медзакладі чиновники вимагали тисячу доларів хабаря

Як випливає із матеріалів справи, на початку травня до заступника директора звернулась жінка, яка хотіла працевлаштуватись медсестрою на “швидку”. Він провів її до головного лікаря, керівника швидкої для співбесіди. А після проведення співбесіди, надумав отримати неправомірну вигоду від жінки за вплив на керівника швидкої задля позитивного рішення щодо працевлаштування. Відтак запросив жінку у свій кабінет, де і повідомив про потребу передати йому тисячу доларів. 

Гроші фігурант справи отримав вранці 4 червня у власному авто «Nissan Murano», припаркованому на Рєпіна,11. Вказаними діями, як йдеться у матеріалах, вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2ст. 369-2 КК України, тобто одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. 

У суді обвинувачений свою вину визнав повністю, щиро розкаявся, повністю погодився зі всіма зібраними в процесі досудового розслідування доказами, що її підтверджують, та відмовився від їх дослідження під час судового розгляду. Врешті, суд прийшов до переконання про доведеність винуватості Володимира Дубчака.

Відтак визнав його винуватим у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст. 369-2 КК і дав штраф у розмірі 1500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто 25500 грн. 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Діонісій

    в такій країні Ви хочете покращень? де тупо знущаються над людьми, суди куплені.  все прогнило, треба, як в Китаї, злапали за хабар - пістоль до макітри і мізки по асфальту,  поки такого не буде, порядку не буде в нас.
  • Саша

    Журналісти, з роботи то хабарника вигнали?

    Світлана Гривас reply Саша

    у вироку пише "ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с. Саранчуки, Бережанського району, Тернопільської області, зареєстрованого по АДРЕСА_1, проживаючого в АДРЕСА_2, працюючого заступником директора - головного лікаря з оперативної роботи, медицини катастроф та цивільного захисту населення Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, не судимого," )))значить - не звільнили

    Саша reply Світлана Гривас

    А як так може бути, сума штрафу менша суми хабаря, та ще і залишили на роботі?! То він далі буде вимагати хабарі! Де покарання?! Це реторичне запитання ....
  • Yuriy Hrytsyshyn

    😂😂😂😂😂
  • Ненормальний Нормальний

    За хабар в 28000грн дали штраф в 25500грн?)))) Тобто 2000 грн йому та якби за моральну шкоду лишили?))) наш суд найгуманніший суд в світі)))

    Світлана Гривас reply Ненормальний Нормальний

    У матеріалах справи пише:"1000 доларів США, що станом на 04 червня 2018 року згідно офіційного курсу НБУ становить 26113,9 гривень"

    Саша Краузе reply Ненормальний Нормальний

    Коли його брали з хабарем курс був 26,5
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up