Партнер рубрики Події

Суд Тернопільщини конфіскував у громадян Росії та Білорусії земельні ділянки на 4 млн гривень

Суд Тернопільщини конфіскував у громадян Росії та Білорусії земельні ділянки на 4 млн гривень

12 із 30 земельних ділянок, що перебували у власності громадян росії та білорусії, конфіскували через суд і повернули державі.

 

На Тернопільщині СБУ ініціювала повернення у державну власність земельних ділянок, яка незаконно перебувала у користуванні громадян країни-агресора. Працівники Управління Служби безпеки у Тернопільській області викрили факти протиправного перебування у приватній власності громадян росії та республіки білорусь близько трьох десятків земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Згідно із Земельним кодексом України іноземці незаконно користувались українською землею. Вони не відчужили наділи після успадкування, як того вимагає юридична процедура.

Таке порушення українського законодавства стало підставоюм для початку процедури конфіскації земельних ділянок у судовому порядку.

Відео дня

Загальна площа наділів, які підлягають поверненню у державну власність України, становить 22 га. За попередньою оцінкою, їхня вартість перевищує 10 мільйонів гривень.

Наразі, за рішеннями місцевих судів, 12 ділянок вартістю у понад 4 мільйони гривень вже повернули у власність держави.

Системна робота СБУ щодо повернення державі українського майна, яке перебуває у незаконному володінні громадян країни-агресокри, триває.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали про те, що у росіян конфіскували 8 земельних ділянок на Тернопільщині. У той самий час у Підгаєцькій громаді люди віддають власну землю під будівництво меморіалу для полеглих захисників України.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up