Свідоцтво за п’ять хвилин. У Тернополі відкрили Open Space

Свідоцтво за п’ять хвилин. У Тернополі відкрили Open Space
  • У Тернополі відкрили “Open Space”. Тепер реєстрація актів цивільного стану відбуватиметься без черг і за кілька хвилин.
  • Новий РАЦС розміщений на першому поверсі адміністративної будівлі ОДА і облради.

 

Центр «Open Space» з реєстрації актів цивільного стану громадян європейського зразка урочисто відкрила міністр юстиції перший заступник Міністра юстиції України Олена Сукманова у вівторок, 11 грудня. Чиновниця особисто перевірила якість роботи нової системи.

- Похід до РАЦСу асоціюється у людей із зачиненими дверима, темними коридорами, чергою, - зазначила пані Сукманова. - Немає місця де зачекати, невідомо чи можна заходити. РАЦС нового стандарту - це відкритість і прозорість. В  “Open Space” всі двері скляні, весь простір відкритий для того, щоб відвідувачі бачили, що співробітники працюють і працюють для них. Термінал забезпечує електронну чергу. Ви отримуєте квиток, який забезпечує те, що ви отримаєте послугу, коли до вас надійде черга. Здійснити оплату будь-якої з послуг можна через термінал, не виходячи з цього приміщення.

Відео дня

До прикладу, вартість отримання повторного свідоцтва про шлюб - 51 копійка. Процедура займає близько п’яти хвилин. Після отримання заяви, відвідувачу необхідно звірити свої особисті дані.

Як додала заступник Міністра, це вже 28-й офіс в Україні. З нового року планується відкриття центрів у форматі відкритого простору у районах та містах обласного значення. 

В офісі «Open Space» можна швидко та без черг отримати свідоцтво про народження, шлюб чи його розірвання, свідоцтво про зміну імені, повторні свідоцтва та витяги з державного реєстру актів цивільного стану тощо. Послуги доступні не лише для місцевих жителів, а й для гостей міста. Важливо лише мати з собою паспорт. Також для комфорту клієнтів тут є автомат електронної черги, зручні дивани і дитячий куточок.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Євген Бобецький

    16.09.2021 прийшов о 13.00 апарат для видачі талонів розвернутий до стіни. Талони кажуть не вибивають. Ганьба, які 5 хвилин. Показую посвідчення УБД, кажуть на загальних підставах. БАРДАК.
  • Vasyl Mentoukh

    Брехня повна. Дешевий піар. Одного дня записали на настіпний, людей не було. Коли прийшов, вручили листочки з рахунком для оплати в Укрпошті!!! Ще година прогулянок. І не 51 копійка, а 135 грн.   Open space, диджиталізація, клоунада докотилась до Тернополя. Будьте готові, що нахамлять. Повний отстой
  • Andriy Malinowskiy

    Фігня ця установа. Був там у Понеділок записали мене на Середу. Хоча коли я туди прийшов людей не було і я був перший. Тому я лишився дуже незадоволеним.
  • Tania Lishchyna

    Просто жахливо довго приймають

    З 3-х кабінетів приймає одне. Дуже довго обслуговують. Якщо у вас багато терпіння,то зразу раджу запастися терпінням.

keyboard_arrow_up