Тепер Тернополем можна гуляти віртуально

Тепер Тернополем можна гуляти віртуально
Детальну 3D-панораму 152 кілометрів вулиць Тернополя на сервісі "Яндекс" можна переглядати уже сьогодні, 13 листопада 2013 р.

На тій карті – усі вулиці Тернополя, сфотографовані спеціальною апаратурою. Тож кожен охочий уже може здійснити віртуальну прогулянку серпневим Тернополем.

- "Файне місто" стало 66-м в Україні, панораму якого ми створили - розповідає керівник служби картографічного виробництва "Яндексу" Олена Шилова. – Карти будуть корисні туристам. Вони зможуть оглянути місто перед тим, як приїжджати сюди. Також цими даними користуватимуться і тернополяни. Наприклад, для того, аби показати візуально свій будинок знайомому чи позначити місце зустрічі, яке важко знайти.

{photo_gallery id=1572|}

Відео дня
> Тернопіль фахівці документували у серпні протягом трьох днів. Після цього два місяці обробляли карти, аби опублікувати їх у мережі. На автомобільних шляхах панораму знімали за допомогою машини, на даху якої була встановлена спеціальна конструкція. У пішохідній частині міста оператор ходив зі спеціальним штативом - із вмонтованою камерою. Робили знімки навіть за допомогою спеціально обладнаного велосипеда.

Система автоматично фотографує місцевість через кожні 20 або 50 метрів, - пояснює Юрій Логвін - оператор “Компанії neq4", який виконував зйомку Тернополя. – Але в разі потреби ми можемо вручну здійснити зйомку цікавих об’єктів, як от пам’ятники, інші цікаві споруди. Або навіть даішників, які нам махають руками. У Чернівцях до нас підійшла бабця і попросила, щоб ми сфотографували її козу, у якої велетенська борода. І ми сфотографували! Коза потрапила в панораму міста...

До речі, за чотири роки цей фахівець відзняв 10 тисяч кілометрів панорам у різних країнах світу! 

Сервіс карт "Яндекс" доступний українською та російською мовами. Однак усі інтерактивні позначки та назви вулиць нашого міста на панорамі – лише російськомовні.

Ось редакція "20 хвилин" у Яндекс-панорамах

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    А чому москальський яндекс, а не гугл-мапи?
  • Anonymous

    ihorm, це точно. Сучані діти взагалі погрузиись в віртуальне життя.
  • Anonymous

    Ось тепер точно більшісь дітей зможуть гуляти містом невиходячи із своєї кімнати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up