Тернопільська обласна лікарня отримала найсучасніше обладнання зі Швеції

Тернопільська обласна лікарня отримала найсучасніше обладнання зі Швеції

Гуманітарну допомогу  зі Швеції в Тернопіль привезли дві учасниці волонтерської групи Мар‘яна Стобер та Аліна Селіванова.

Вони доставили в Тернопільську обласну клінічну лікарню наркозно-дихальні апарати, систему контролю вологості при штучній вентиляції легень, апарат УЗД, а також два апарати для гемодіалізу.

Про це повідомляють на сторінці медичного закладу.

«Апарати для гемодіалізу — це найсучасніше обладнання для нашого відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Дуже дякую нашим швецьким друзям», — каже головний лікар обласної клінічної лікарні Василь Євгенович Бліхар.

Відео дня

Як наголошують волонтерки, завдяки швецькому лікарю Карлу Тостеруду та його команді це вже четверта волонтерська допомога з обладнанням і медикаментами для України. Обладнання вони збирають або у госпіталях, або отримують, як допомогу від швецької «Армії Спасіння»(Salvation Army, Sweden).

«Робимо все, аби наблизити перемогу і допомогти Україні у боротьбі за нашу свободу і незалежність», — розповідає волонтерка Мар‘яна Стобер.

До слова, нещодавно  благодійний фонд «Віра у себе» спільно з німецькими партнерами безкоштовно передали спецавтобус для геріатричного пансіонату у Петриках. Він призначений для перевезення пацієнтів, які пересуваються на візку. Які переваги дав спецавтобус для пансіонату – читайте у репортажі

 Читайте також:

Тернопільська благодійна організація подарувала авто геріатричному пансіонату. Що ще мають у планах? (РЕПОРТАЖ)

У Тернополі розпочали видачу продуктових та гігієнічних наборів. Хто може отримати

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Galyna Galyna

    Це добре, але отримали як волонтерство, але друть гроші так ніби за свої гроші з кишені купили. Це є українці, нам світ помагає, дає задурно, а самі хитрожопі на нас ще й цим заробляє міліони.

    Олег Кушнір reply Galyna Galyna

    Galyna Galyna 100%
  • Оксана Штогрин

    👍
  • Оксанка Когут

    Допомога від шведів чи шевців?
  • Любов Багрій

    Щиро дякуєм

keyboard_arrow_up