Партнер рубрики Події

Порушував правила: тернопільські патрульні виявили водія з підробленими правами

Порушував правила: тернопільські патрульні виявили водія з підробленими правами

Підроблені права згідно з базою даних взагалі належали іншій людині.

Учора, близько 22-ї години, на вулиці Квітки Цісик, інспектори помітили автомобіль Renault, водій якого порушив правила дорожнього руху. Поліцейські зупинили автівку та, під час перевірки документів, виявили, що посвідчення водія підроблене.

Про це повідомляє патрульна поліція Тернопільської області.

Згідно з базами даних документ належить іншій особі.

Відео дня

Патрульні склали на водія відповідні адміністративні матеріали та викликали на місце слідчо-оперативну групу для подальшого з’ясування обставин цієї події.

Нагадаємо, що 20 липня на вул. Вербицького патрульна поліція затримала автомобіль Volkswagen, який розшукували за вчинення ДТП. А під час перевірки документів побачили, що посвідчення водія підроблене.

Довідка
Українське законодавство кваліфікує підробку документів, штампів, печаток або бланків як сукупність злочинів за статтею 358 Кримінального кодексу України:
1. Підроблення посвідчення або іншого офіційного документа, який видається чи посвідчується підприємством, установою, організацією, громадянином-підприємцем, нотаріусом, державним реєстратором, суб’єктом державної реєстрації прав, особою, яка уповноважена на виконання функцій держави щодо реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб, а також виготовлення підроблених печаток, штампів чи бланків підприємств, установ чи організацій незалежно від форми власності, інших офіційних печаток, штампів чи бланків з тією самою метою або їх збут, караються штрафом до 17 тисяч гривень або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.
4. Використання завідомо підробленого документа карається штрафом до 850 гривень або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

 Читайте також:

У Тернополі спіймали винуватця ДТП з підробленими документами

Порушував правила: у Тернополі виявили водія з підробленим документом

На Тернопільщині чоловік, якого позбавили водійських прав, їздив по нових фальшивих документах

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up