Тернопільські поліцейські під час комендантської години зловили двох крадіїв машин

Тернопільські поліцейські під час комендантської години зловили двох крадіїв машин

Двоє молодиків викрали іномарку та залишили її при виїзді з населеного пункту.

Учора, 24 жовтня, близько опівночі патрульні отримали повідомлення про викрадення автівки в селі Байківці.

Інспектори прибули на місце події та дізналися, що невідомі особи викрали автівку Mercedes у місцевої жительки та поїхали у невідомому напрямку.

Про це повідомляє патрульна поліція Тернопільської області.

Відео дня

Через деякий час правоохоронці виявили на виїзді з населеного пункту викрадений автомобіль, але правопорушників на місці не було.

Патрульні ж, продовжили перевіряти прилеглу територію, та, на одній з вулиць села, помітили двох підозрілих чоловіків, які, ймовірно, були причетні до незаконного заволодіння транспортним засобом. Поліцейські зупинили та затримали підозрілих громадян.

Чоловіки відмовились надати будь-які пояснення, тож охоронці порядку передали їх працівникам карного розшуку для подальшого з'ясування всіх обставин цієї події.

Нагадаємо, що у Тернополі небайдужі громадяни допомогли затримати чоловіка, який хотів викрасти автомобіль

Довідка

Відповідно до статті 289 ККУ:

1. Незаконне заволодіння транспортним засобом карається обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк;

2. Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з насильством, що не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинені з проникненням у приміщення чи інше сховище, або з використанням електронних пристроїв для втручання в роботу технічних засобів охорони, або якщо предметом незаконного заволодіння є транспортний засіб, вартість якого становить від ста до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені організованою групою або поєднані з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або якщо предметом незаконного заволодіння є транспортний засіб, вартість якого у двісті п’ятдесят і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, караються позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої;

 Читайте також:

У Тернополі сусіди затримали на гарячому крадія, який заліз в чужу машину

Залякував і погрожував розправою: у молодої жінки знайомий викрав «Mazda CX-5»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up