Партнер рубрики Події

Тернополянам розповіли про "табуретні" мандри

Тернополянам розповіли про "табуретні" мандри
Табуретка, 33 долари та квиток на літак в один бік – із таким набором речей вирушали у міжконтинентальну подорож учасники ексцентричної експедиції. Метою шестирічних мандрів було привезти чотири табуретки з київської кухні на узбережжя чотирьох світових океанів.

Усі свої мандри ентузіасти знімали на камеру і врешті змонтували з них чотири документальні стрічки. Один з таких фільмів – про нелегальну подорож до Тибету – керівник експедиції Леонід Кантер показав тернопільським глядачам 2 та 3 квітня.


Під час мандрівки її учасники варили помідоровий суп на вулиці у Пекіні, виконували український гімн китайській поліції, вчили тибетських селян співати “Подоляночку” та спостерігали за тим, як моляться сотні монахів. А щоб потрапити у Тибет, українцям довелося навіть нелегально перетинати кордон.
- Ідея такої експедиції виникла у нас ще шість років тому, - розповідає Леонід Кантер. – Ми сиділи у Києві на кухні. Там були чотири дерев’яні табуретки. Вирішили, що встановимо кожну з них на узбережжі одного зі світових океанів. Справжня мета цієї мандрівки – втілення прагнення усіх людей на планеті до свободи і любові, пряме і щире спілкування між Україною та світом в обхід великої політики мовою свободи і культури. Також — розширення меж кухні та власної свідомості.
Під час мандрів дружина Леоніда завагітніла. Та через це експедицію не припинили. Коли наблизився час пологів, одну з табуреток уже встановили на березі океану на американському континенті. Подружжя мандрівників зупинилося тоді на гостину у місцевого лікаря.
- Спочатку хотіли приймати пологи вдома – ми ж зупинилися у лікаря, – розповідає мандрівник. - Та врешті вирішили зробити це у лікарні, бо потім була б бюрократична тяганина з документами. Але до лікарні не довезли – Діана народила просто у таксі. Сталося так, як хотіла дружина: я сам прийняв пологи. А потім ще й тремтячими руками розраховувався із таксистом. Наступного дня він привітав нас – надіслав букет квітів.
Тепер, коли українські табуретки стоять на чотирьох континентах, Леонід повернувся на Батьківщину. Проте й далі живе незвичним життям.


- Ми з друзями викупили майже усі хати на хуторі недалеко від Києва, - каже мандрівник. – Живемо там, працюємо, займаємося творчістю. Також їздимо різними містами України і показуємо фільми, зроблені під час мандрів.
Переглянути фільми з подорожей можна й у мережі Інтернет. Там є багато вражаючих кадрів. Наприклад, сюжет, в якому автобусом розганяють на дорозі табун яків чи той, де тибетські монахи виконують свої дивні ритуали або той, де китайські поліціянти намагаються заборонити знімати українцям на вулиці. А також дивовижний тибетський автостоп – місцеві підвозили наших туристів вантажівками, бричками, джипами і навіть самоскидами.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля за 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up