Партнер рубрики Події

Тернополяни можуть отримати витяг про місце проживання через портал «Дія»: як це зробити

Тернополяни можуть отримати витяг про місце проживання через портал «Дія»: як це зробити

Кожна четверта державна послуга в Україні потребує документ із відомостями про реєстрацію місця проживання. 3 1 грудня 2021 року таким підтвердженням є витяг з реєстру територіальної громади.

Витяг про реєстрацію місця проживання громадяни можуть отримати двома способами: через портал Дія, або в управлінні державної реєстрації.

Про це повідомляють у Тернопільській міській раді.

Самостійно на порталі «ДіЯ» лише за 2 хвилини незалежно від свого місцезнаходження за запитом особи та безкоштовно. Електронний витяг формується у формі разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом) та зберігається у кабінеті громадянина на порталі «Дія».

Відео дня

Як це зробити?

  • Авторизуйтеся на порталі зручним для вас способом.
  • На головній сторінці порталу обираєте розділ «Довідки та витяги».
  • Обираєте послугу «Витяг про місце проживання».
  • Далі обираєте «Отримати витяг».
  • Витяг автоматично підтягнеться у розділ «Отримані документи».

Сформований витяг містить інформацію про особу, адресу та дату задекларованого/зареєстрованого місця її проживання (перебування), а також адресу й дату зняття з місця проживання або відомості про скасування декларування/реєстрації/зняття з задекларованого/зареєстрованого місця проживання.

Також ви можете звернутись до управління державної реєстрації. Якщо з різних причин самостійно не виходить сформувати витяг про реєстрацію місця проживання у нашому місті, тернополяни можуть отримати відповідний документ у відділі реєстрації місця проживання управління державної реєстрації Тернопільської міської ради за адресою м.Тернопіль бульвар Тараса Шевченка, 3.

Зазначимо, що витяг про реєстрацію місця проживання — це документ, що містить персональні дані, відтак може бути виданий лише відповідній особі або представнику на підставі відповідних документів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up