Партнер рубрики Події

На березі Місіссіпі заспівали український гімн

На березі Місіссіпі заспівали український гімн

Українська громада міста Сент-Луїс (штат Міссурі) підтримала полонених українських моряків і висловила протест проти російської агресії.

Українці Сент-Луїса зібралися на березі річки Місіссіпі із національними прапорами. Діаспоряни заспівали український гімн і вимагали звільнення 24-х українських моряків, яких захопили у російський полон під час подій 25 листопада у Керченській протоці.

Ініціював акцію тернополянин Сергій Животовський.

Відео дня
  • Ціль цієї і схожих акцій одна – дати спокій Україні. Я брав участь в кількох мітингах та протестах  в Україні, які досягнули кінцевої мети, - розповідає пан Сергій. -  Накладалися мораторії, мінялись закони і люди залишалися при своїх інтересах. Отож, якщо ця і подібні акції у світі досягнуть принаймні 50% від кінцевої мети – це вже перемога. Маленька, але перемога.

Сергій Животовський додає, що в США живе третій рік, але у Тернополі залишилася мама й інші родичі. За кордоном він не може спокійно спостерігати за подіями в Україні і намагається бодай якось на них сплинути.

  • Українці у всьому світі зі своїми сім’ями виходять на мітинги, і усіма способами стараються привернути увагу інших до нашої (світової) проблеми, - каже чоловік. -  Ми не виключення,  та й урешті-решт я – українець і не забуваю свою батьківщину навіть за кордоном.

Долучився до організації акції і львів’янин Юрій Сафронов.

  • Тернополянин Сергій Животовський подав ідею, а я був мобілізаційним ресурсом, - розповідає пан Юрій. – До неї долучилися парафіяни нашої церкви, де Отцем Архімандритом є Іван Кротець. Усі ми давно живемо в Америці, але нам не байдуже те, що відбувається в Україні. Акцію провели у символічному місці - під аркою, яка з'єднує Схід і Захід США.

Громада Сент-Луїса налічує понад 200 українців. Люди пам’ятають свої корені, традиції і навіть у футбол грають у кольорах Національної збірної.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Патріотор

    відео "в тєму" до новини
    https://youtu.be/kgd3MyQlJwM

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up