Партнер рубрики Події

Тернополяни вшанували пам'ять Тараса Шевченка

Тернополяни вшанували пам'ять Тараса Шевченка
  • 9 березня зранку біля пам'ятника Тарасові Шевченку в Тернополі зібралося чимало людей.
  • Всі прийшли вшанувати пам'ять великого просвітителя українського народу. 

— Шевченко — це особа, що жертвувала своїми життєвими благами для держави, у якій він жив. І сьогодні він вчить нас цього — жертвувати задля України, — каже тернополянка Майя.

Біля пам'ятника стояли картини Тараса Шевченка. Особливий зв'язок Кобзаря і Тернопілля підкреслювали зображення митцем Почаївської Лаври. Обабіч майоріли синьо-жовтий та червоно-чорний прапори, а на фоні звучала бандура.

Відео дня

Урочистість розпочали з покладання квітів. Всечесні отці пом'янули душу великого просвітителя українського народу та відправили заупокійну панахиду. 

— Великий геній Тарас більше ста літ тому засіяв добрі зерна любові, що зараз є прикладом для наших воїнів на передовій, — сказав владика Тихон після молитви.

Тернополяни не забули і про Шевченкову творчість. «Зоре моя вечірняя…», «Реве та стогне Дніпр широкий…», «Як умру, то поховайте…» — співав хор та всі присутні. Тернопільський народний аматорський драматичний театр-студія «Сузір'я» організував театралізовані композицію «Борітеся — поборете», вони обіграли ряд Шевченкових творів. 

Після завершення дійства до пам’ятника підійшов Хор національно-патріотичної пісні «Заграва». Учасники також виконали ряд пісень та прочитали вірші Кобзаря. 

— Тарас Григорович — геній українського народу, геній нації. Він любив Україну вище понад усе. Ми прийшли поклонитися Кобзареві та попросити, щоб він молився за Україну, — поділилася учасниця хору пані Ольга. 

А як ви вшановуєте пам’ять Тараса Шевченка? Пишіть у коментарях!

Автор: Андрій Менько

Нагадаємо, 9 березня Україна і весь світ вшановують Великого Кобзаря Тараса Шевчека за нагоди 209 річниці його народження. У Тернополі теж вшанували борця за волю і незалежність країни. Раніше ми писали про те, що бійці 105 окремої бригади ТрО цитували вірші Кобзаря.

 

Читайте також:

«І на оновленій землі врага не буде, супостата…»: нескорені воїни 105-ї бригади цитують Кобзаря

Сьогодні, 9 березня, в Україні вшановують Великого Кобзаря Тараса Шевченка

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up