Тернопіль спробують зробити містом без проблем

Тернопіль спробують зробити містом без проблем

Сформувати позитивне ставлення до міста та згенерувати проекти, які використають для подальшого розвитку Тернополя, - основні завдання хакатону "Тернопіль без проблем", що відбудеться у Файному місті 19-20 травня.

Хакатон (захід, під час якого команди вирішують певну проблему в обмежений період часу) ініціювала ГО «Тернопільський ІТ кластер».  Готуючись до хакатону, помічники організаторів провели опитування серед повнолітніх тернополян,  які проблеми  їх хвилюють у місті найбільше.

  • Першим етапом опитування було анкетування у трьох вишах Тернополя. Другим етапом стало опитування перехожих на вулицях міста. Крім того, думкою жителів міста цікавились у соцмережах, - розповідає керівник Тернопільського ІТ кластера Катерина Міхайліді.

Вдалося отримати думки майже 700-т жителів міста. Половина респондентів - це молодь, віком до 25 років, 44% опитаних - студенти тернопільських вишів.

Виявилось, що 70% опитаних переймаються станом доріг; 42% хвилюють безпритульні тварини; 37% - відсутність перспектив для молоді; 35% - алкоголізм та наркоманія; по 32% - екологія і транспорт; 30% - ущільнена забудова міста.

Відео дня

За добу команди - учасники заходу повинні повністю зануритися в обрану проблему. В результаті хакатону організатори очікують отримати готові рішення та напрацювання: додатки, проекти, дієві пропозиції для вирішення наведених вище проблем.

  • Кожен із проектів оцінюватимуть експерти. Найкращі з них ми рекомендуватимемо на  громадський бюджет, можемо пошукати грантові кошти, а можемо долучити підприємців, які готові профінансувати розробку, - каже представник Тернопільського ІТ кластера Юрко Кулик.

Переможці заходу отримають нагороди і необхідну підтримку під час доопрацювання та запуску свого проекту.

Майданчик для обміну досвідом між представниками влади та активними містянами запрацює 19 травня о 10.00 г. в Українському домі «Перемога». Захід відбуватиметься протягом двох днів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up