Троє чоловіків з Тернопільщини намагались втекти до Румунії

Троє чоловіків з Тернопільщини намагались втекти до Румунії
  • 19 березня прикордонники Мукачівського загону зупинили на державному кордоні вісьмох військовозобов’язаних чоловіків, які намагались перетнути держаний кордон у незвичний спосіб.
  • Серед ухилянтів від мобілізації були й твоє чоловіків з Тернопільщини.
  • Усі намагались поза пунктами пропуску потрапити до Румунії.

Утікачі обрали для себе доволі оригінальні способи для перетину державного кордону – одні мали намір долати високогір’я, інші – перепливати річку Тиса у гідрокостюмах.

Про це повідомляють у Державній прикордонній службі

Всіх чоловіків зупинили на Закарпатті. Четвірку, яка збиралась «підкорювати» гірські вершини, затримав наряд відділу прикордонної служби «Яблунівка». Відомо, що двоє порушників прибули з Тернопільщини, ще двоє – з Черкащини та Житомирщини.

Відео дня

Близько 23.00 19 березня ще троє втікачів не зуміли обійти прикордонників з відділу «Тячів». Їх зупинили на березі річки Тиса. Екстримали вже були екіпіровані і готові до запливу у холодній воді. Вони були одягнені в гідрокостюми та споряджені автомобільними камерами, за допомогою яких збирались перепливати водойму. Цивільний одяг, взуття, документи і гроші ухилянти тримали при собі, обгорнувши у поліетиленовий пакет. Серед пловців був ще один житель Тернопільщини, а двоє його супутників – з Вінниччини та Одещини.

Прикордонники запевняють, що горе-плавці, навіть не уявляли наскільки небезпечним був їхній задум. Адже зараз на Закарпатті в нічний час температура повітря опускається нижче нуля градусів. Глибина річки сягає трьох метрів, ширина – 50 метрів. Впродовж року зафіксовано 14 випадків загибелі чоловіків під час спроб подолання річкової ділянки кордону.

Ще одного мешканця Одеської області зупинили на околицях села Солотвино. Він зізнався, що збирався перетнути державний кодон. За організацію втечі заплатив 2,5 тис. доларів.

Зараз у Держприкордослужбі встановлюють осіб, які допомагали втікачам переправитись до Румунії.  

Всіх ухилянтів затримали. На них складено протоколи про вчинення адмінправопорушення, передбаченого статтею 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення – «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Справи скеровано до суду.

Довідка:
Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Нагадаємо, що раніше ми вже повідомляли про спроби втечі за кордон чоловіків призовного віку з Тернопільщини. Зокрема, розповідали про те, що подружжя з нашого регіону судитимуть за незаконне перевезення чоловіків через кордон. Писали і про те, як водії одного з міжнародних рейсів допомагали призовнику уникнути мобілізації. Вони за щедру винагороду прихистили втікача в автобусі, аби сховати від перевірок на кордоні, але план не спрацював.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Алеся Александра

    З таких точно воїнів не буде .. але це на їхній совісті ....
  • Анжеліка Кравець

    Цікаво спочатку було 3 з Тернополя, потім 2,а далі 1, це як, інші з інших областей. Це як у поговорці про негритят, спочатку 1 домовилися за гроші і про нього ніби то забули потім інший, а в тих хто вже немав шо дати запрягали. То чого ж  так не запрягають тих  хто їде на крутих машинах, з липовими документами, мажорів депутатів, чого наших людей захищають прості воїни, які не можуть, собі позвоити навіть лікування, бо держава нічого не робить для них
  • Валерий Величанский

    На сайті «повістки Тернопіль» написали що на березі Тиси все чисто, ось вони і повірили не знали що це вброс прикордонників)))
  • Tania Kybaruh

    В Буковель їдьте-там буде кращий улов!!!

    Tania Kybaruh reply Tania Kybaruh

    Алена Феськова Сама туди пездуй!

    Алена Феськова reply Tania Kybaruh

    Tania Kybaruh вали на фронт мерзото

keyboard_arrow_up