Партнер рубрики Події

У Борщеві відбулося відкриття благодійної виставки автентичних борщівських сорочок

У Борщеві відбулося відкриття благодійної виставки автентичних борщівських сорочок

Виставка триватиме до 8 жовтня.

У картинній галереї Борщівського обласного краєзнавчого музею відбулося відкриття щорічної виставки «Борщівська давня сорочка – духовний оберіг», повідомляють на сторінці музею.

На ній представлені найкращі зразки автентичних борщівських сорочок з фондової колекції музею. Експозицію доповнюють живописні полотна художника, члена Національної спілки художників України Василя Стецька.

Відео дня

На захід запросили Уляну Ольховську, майстриню, яка сьогодні дає друге життя борщівським вишиванкам, вишиваючи їх старими техніками на новому полотні. 

Науковець, дослідник та директор музею Михайло Сохацький розповів про те, як формувалася музейна колекція та хто стояв біля її витоків.

Колишня працівниця музею, Галина Свідінська поділилася спогадами про музейні етнографічні експедиції по селах району.

До благодійної акції долучилися художники мистецького об’єднання «Потік» — Василь Стецько та Лєна Держак. Митці запропонували свої роботи на продаж, кошти з яких будуть передані на потреби нашим захисникам.

Борщівський музей анонсував цю виставку як благодійну. Всі бажаючі зможуть відвідати її безкоштовно та самостійно вирішити яку суму залишити у скриньці.

Виручені кошти будуть передані на допомогу Збройним силам

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up