У чортківській «первинці» встановлюють сучасний сонячний генератор

У чортківській «первинці» встановлюють сучасний сонячний генератор

Під час постійних перебоїв з електроенергією обладнання з аварійного живлення просто необхідне для холодильників, в котрих зберігаються вакцини (в тому числі від коронавірусної інфекції) та інші медичні препарати. 

У Чортківському центрі первинної медико-санітарної допомоги розпочали встановлення сучасного генератора на сонячних панелях німецько-словенського виробництва Alpha Outback Energy — SPC III 5000-48 потужністю 5 кВт.

Про це повідомляють в Чортківській міській раді.

Отримати обладнання абсолютно безкоштовно вдалося завдяки співпраці з Міжнародною гуманітарною організацією Direct Relief.

Відео дня

Як працює сонячний генератор

Загалом, комплект аварійного живлення складається із гібридного інвертора, акумуляторної батареї та сонячних панелей. Після того, як сонячні панелі «перетворять» енергію сонця в струм, він потраплятиме в інвертор, де і відбуватиметься розподіл — подача струму для живлення електроприладів.

До прикладу, потужностей генератора вистачатиме на 8 годин безперебійної роботи холодильників сумарною потужністю 500 Вт — за умови, якщо немає сонця. Відповідно в сонячні дні час роботи генератора збільшиться.

Якщо ж буде надлишок енергії, то вона заряджатиме акумулятор, який можна буде використати пізніше. Варто зазначити, що вся система аварійного живлення працює самостійно та автоматично.

Використовуватимуть обладнання з аварійного живлення у Чортківському центрі первинної медико-санітарної допомоги здебільшого для роботи холодильників, у яких зберігають вакцини та інші медичні препарати.

«Щиро дякуємо Міжнародній гуманітарній організації Direct Relief та Вячеславу Негоді за надану допомогу для нашого центру первинної медико-санітарної допомоги!», — кажуть в чортківській мерії.

Нагадаємо, що нещодавно професор Віденського медичного університету Гаральд Тойфельсбауер передав для потреб відділення судинної хірургії Тернопільської обласної лікарні набір інструментів на суму близько 60 тисяч доларів.

 Читайте також:

Щоб рятувати життя українців: лікар з Відня передав тернопільським хірургам інструменти на 60 тисяч доларів

Фонд ООН передав у тернопільський пологовий 1,5 тонни медичних засобів 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up