У «Дністровському каньйоні» створили науково-історичний музей

У «Дністровському каньйоні» створили науково-історичний музей

Дністровський каньйон — особливе утворення де можна вивчати історію створення світу.

В підвалі адміністративної будівлі національного природного парку «Дністровський каньйон» закінчили перший етап створення музею геологічних, палеонтологічних та історичних зразків.

Про це повідомляють на сторінці парку.

Долина річки Дністер — це унікальна геологічна енциклопедія, що чітко зафіксувала еволюцію земної кори та життя, яке було в морському та континентальному середовищах. На особливу увагу заслуговують відслонення силурійських та девонських відкладів, вік яких – 350-400 млн. років. Тут можна зустріти безліч відбитків і скам’янілостей тваринного та рослинного світу давніх епох.

Відео дня

За невеликий період часу працівникам парку вдалося зібрати багату, всебічну колекцію мінералів та гірських порід нашої місцевості, яку вже сьогодні використовують для еколого-освітніх та науково-пізнавальних цілей.

На базі зібраного матеріалу у музеї вже встигли провести цікавий інформаційно-пізнавальний урок на тему «Породи та мінерали рідного краю» для учнів заліщицької школи.

Під час уроку діти здійснили мандрівку у різні геологічні епохи, змогли почути історію більшості експонатів та мали змогу відчути їх на дотик.

Нагадаємо, що днями у природному парку під час рейду вилучили п'ять сіток, якими незаконно виловлювали рибу.

 Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up