Партнер рубрики Події

У Києві відкрилась благодійна виставка художника з Тернопільщини Бориса Гуменюка «Квіти Донбасу»

У Києві відкрилась благодійна виставка художника з Тернопільщини Бориса Гуменюка «Квіти Донбасу»

Живопис Бориса — експресивний, маскулінний, щедрий на кольори і фактуру, несподіваний своїми метафорами, неймовірно енергетичний.

В Національному музеї літератури України в Києві діє благодійна виставка поета і художника з Тернопільщини Бориса Гуменюка. Її мета — підтримка ЗСУ.

Тут представили 43 живописні роботи автора, написані в період з 2014 по 2022 рр. Мистецька збірка «Квіти Донбасу» — це відголосок на російсько-українську війну.

Відео дня

«Квіти Донбасу» — назва, за якою багато сенсів і подій. Власне, і бойові дії, в яких автор брав участь, і вловлена краса і запах донецької землі, і данина пам'яті полеглим. 

«Представлені пейзажі та натюрморти, що є рефлексією на російсько-українську війну. Бажаючі зможуть придбати будь-яку картину з експозиції. Всі гроші від продажу підуть на потреби мого підрозділу», — розповідає сам художник.

Як талановитий поет він давно має своє осібне місце в сучасній літературі, а його пронизливий «Заповіт», який неодноразово звучав на відкритті виставки, гідно конкурує зі своїм попередником.

Проте зараз Борис Гуменюк постав перед нами по-іншому, по-новому, як яскравий художник. Адже саме з першої  персональної виставки розпочинається шлях кожного «майстра пензля».

Довідка

Борис Гуменюк — український письменник, лауреат Літературно-мистецької премії Ліги українських меценатів 2014 року імені Володимира Свідзінського та Бориса Нечерди, автор прозових та поетичних творів.

Борис Гуменюк із 2014-2015 року брав участь у бойових діях на сході України у складі добровольчого батальйону «ОУН», а після 24 лютого 2022 вступив до лав ЗСУ.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up