У Коломиї на честь військового з Тернопільщини назвали центральне озеро

У Коломиї на честь військового з Тернопільщини назвали центральне озеро

Юрій Руф (Дадак) родом з Бережан, загинув 1 квітня в бою проти окупантів.

У місті Коломия, що на Івано-Франківщині на честь загиблого військового з Тернопільщини назвали центральне озеро. 

Про це повідомила на своїй сторінці Svitlana Goldyschuk.

«Сьогодні на сесії Коломийської міської ради, центральному міському озеру в місті Коломия було присвоєно назву – озеро імені Юрія Руфа. Дякую всім, хто долучився! Слава Герою України, що загинув захищаючи Україну від рашиської орди!», — пише пані Світлана.

Відео дня

«Маю честь, мати книжку поезії Юрія, яку придбав ще до війни. Яку він сам мені прислав з побажаннями та автографом. Юра, дякую за честь, спочивай з Богом. Царство Небесне. Вічна пам'ять. Господи, дякую Тобі, що удостоїв познайомитися з Юрою, з його творчістю. Героям Слава!», — пише Орест Кучерин.

«Коломия буде пам'ятати», — каже Тарас Лютник.

До слова, Юрій Руф (Юрій Романович Дадак) народився 26 вересня 1980 року в Бережанах, що на Тернопільщині. Він загинув 1 квітня 2022 на Луганщині. Був стрільцем 24 Бригади Короля Данила Збройних сил України.

Юрій — український поет, видавець, сценарист, засновник концептуального літературного проєкту «Дух Нації», що став впливовим у правому націоналістичному середовищі. Один із ідеологів українського наступального націоналізму та мілітарної rock-сцени. Послідовний критик усіх видів алко-субкультур. За фахом — вчений-технолог у галузі математичних процесів деревообробки.

Нагадаємо, що у Кременчуці на Полтавщині вулицю Гастелло перейменували на честь Героя з Тернопільщини Олександра Корпана. Він віддав життя за Україну 2 березня під час воєнних дій у Старокостянтинові. Відвів ворожий літак і ціною власного життя врятував побратимів.

 Читайте також:

У Кременчуці назвали вулицю на честь льотчика з Тернопільщини Олександра Корпана

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up