У Кордишеві горів православний храм. Чи був це підпал?

У Кордишеві горів православний храм. Чи був це підпал?

У ніч на 28 березня 2023 року в селі Кордишів Шумського благочиння горіло молитовне приміщення церкви московського патріархату. 

Вночі у вівтар через вікно закинули займисту суміш, яка і спричинила пожежу. Про надзвичайну подію повідомила Тернопільська єпархія УПЦ.

Настоятель громади протоієрей Георгій Цезарук вже за годину прибув на місце пожежі, де побачив палаючий храм.

Відео дня

«Згоріло все, що було у вівтарі, не вціліло нічого, чаші, Євангеліє, престол, антимінс, також вогонь перекинувся на середню частину храму», – розповів настоятель.

 

Ми дізнаємось, чи відкрили за даним фактом кримінальне провадження і чи розглядають у поліції версію підпалу. 

Зі слів отця Георгія, новий храм почали будувати ще у 2020 році. Залили фундамент, через два роки вже відновили богослужіння, на свято Різдва Іоанна Предтечі. Новозбудований храм готували до освячення  у 2023 році.

У Головному управлінні Нацполіції Тернопільської області повідомили, що розглядаються декілька версій займання храму, у тому числі і підпал:

«Про підпал недобудованого приміщення церкви у селі Кордишів Кременецького району надійшло повідомлення в ніч з 27 на 28 березня близько 3 години ночі. На місце пожежі виїжджали рятувальники та працівники поліції.

У ході огляду місця події стало відомо, що дану будівлю місцеві жителі вже використовували як храм.  Дане молитовне приміщення готувалося до освячення у 2023 році. 

В результаті пожежі вогонь пошкодив перекриття та покрівлю будівлі на площі 20 квадратних метрів, знищив церковний інвентар.

Рятувальники ліквідували пожежу. Слідчі розглядають кілька версій займання, в тому числі підпал. 

З місця події експерти вилучили скляну пляшку та запальничку. Усе передали на експертизу. Під час пожежі загиблих та травмованих немає.  Причину пожежі встановить пожежно-технічна експертиза.  Даний факт внесений в ЄРДР згідно з частиною 2 статті 194 (умисне знищення або пошкодження майна) ККУ. Триває слідство»

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що у в центрі Тернополя горіла кімната у будинку. Також повідомляли, як у Хоросткові під час пожежі загинула пенсіонерка. А чоловік отримав опіки від загоряння в обласному центрі.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Svitlana Drozdova Shuflat

    Кожен за свої гріхи буде відповідати,а в цьому випадку підпалювач напевно хоче бути спалений ,то хай так і буде.
  • Оля Бондар

    Люди добрі побійтеся Бога)))))
  • Степан Яловега

    ...пцушники варвари  антихристи
  • Teren Teren

    І що найбільше вкурвлює, що тернопільські журналісти московську церкву називають Українською. Панове журналісти, а вам, тварюкам, жахіття вночі уві сні не приходять? Ви телевізор не дивитесь, газет не читаєте, що та мерзота кацапська в Україні творить не бачите?

    Бурлаку Наталія reply Teren Teren

    ... молитовне приміщення громади Української Православної Церкви (московського патріархату). Це цитата із тексту.

    Teren Teren reply Бурлаку Наталія

    РПЦ в Україні її назва! РПЦ! Знаєте, що то? Расєйская церковь! Вже навіть рішення Конституційного суду про то є! Та отямтесь вже нарешті, або слідом за руским кораблем!

keyboard_arrow_up