Партнер рубрики Події

У Кореї стартували IV зимові Юнацькі Олімпійські ігри: Тернопільщину на змаганнях представляють 7 спортсменів

У Кореї стартували IV зимові Юнацькі Олімпійські ігри: Тернопільщину на змаганнях представляють 7 спортсменів

Змагання триватимуть до 1 лютого.

19 січня у провінції Канвондо (Республіка Корея) стартували IV зимові Юнацькі Олімпійські ігри. У змаганнях Україну представляють 44 юних олімпійці: 24 юнаки та 20 дівчат. Серед спортсменів національної збірної команди України – вихованці Тернопільської обласної дитячо-юнацької спортивної школи із зимових видів спорту. Про це повідомляють на сайті Тернопільської обласної ради.

«Впродовж 14 днів найкращі молоді атлети світу віком від 15 до 18 років розіграють 81 комплект нагород у 15 дисциплінах в семи видах спорту, а саме: біатлоні, бобслеї, хокеї, гірськолижному спорті, керлінгу, лижному двоборстві, лижних перегонах, стрибках на лижах з трампліна, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, фігурному катанні на ковзанах, фристайлі та шорт-треку», — йдеться в повідомленні.

Тернопільщину на IV зимових Юнацьких Олімпійських іграх представляють сім спортсменів.

У лижних перегонах вболіваємо за тернополянина Назарія Тесельського — кандидата в майстри спорту України з лижних перегонів, члена юнацької збірної команди України з лижних перегонів, чемпіона України серед юнаків, чемпіона України серед юніорів та юнаків на лижоролерах, «бронзового» призера міжнародних змагань FIS RACE з лижних перегонів.



У санному спорті Україна має найчисельніше представництво: п’ятеро хлопців і четверо дівчат. Троє з них — представники Тернопільщини.

Відео дня

Максим Панчук — майстер спорту України з санного спорту, член юнацької збірної команди України з санного спорту, який виступає у двомісних санях, багаторазовий призер чемпіонатів України з санного спорту серед юніорів, молоді та кубків України.

Антон Шевчук — майстер спорту України з санного спорту, член юнацької збірної команди України з санного спорту, який виступає в одномісних санях, багаторазовий призер чемпіонатів України з санного спорту серед юніорів, молоді та кубків України. 

Дарина Федорчук — випускниця Тернопільської обласної ДЮСШ із зимових видів спорту (зараз учениця-спортсменка Тернопільської обласної школи вищої спортивної майстерності), кандидат в майстри спорту України з санного спорту, член юнацької збірної команди України з санного спорту, виступає в одномісних санях.

Серед спортсменів, які змагатимуться за нагороди Олімпіади-2024 у лижному двоборстві – наш Олександр Шовкопляс.

Олександр —  кандидат в майстри спорту України з лижного двоборства, член збірної команди України з лижного двоборства, багаторазовий чемпіон України з лижного двоборства серед юніорів, багаторазовий призер чемпіонатів України серед дорослих. 

Четверо спортсменів представлятимуть Україну на IV зимових Юнацьких Олімпійських іграх у стрибках на лижах з трампліна. У цьому виді спорту тримаємо кулаки за нашу Дарину Ільчук.
Вона — майстер спорту України зі стрибків на лижах з трампліна, член збірної команди України зі стрибків на лижах з трампліна, багаторазова призерка чемпіонатів України серед юніорок та дорослих зі стрибків на лижах з трампліна.

У змаганнях з фристайлу нагороди виборюватиме Дмитро Перець - вихованець Спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву "Екстрім" Тернопільської міської ради.


Розклад зимової Юнацької Олімпіади-2024 (види спорту за участі українців):

  • біатлон: 20–24 січня;
  • гірськолижний спорт: 21–26 січня;
  • керлінг: 20 січня – 1 лютого;
  • лижне двоборство: 29–31 січня;
  • лижні перегони: 29 січня – 1 лютого;
  • стрибки на лижах з трампліна: 20–21 січня;
  • санний спорт: 20–23 січня;
  • скелетон: 22–23 січня;
  • сноубординг: 20 січня – 1 лютого;
  • фігурне катання на ковзанах: 27 січня – 1 лютого;
  • фристайл: 23–31 січня;
  • шорт-трек: 20–24 січня.

Вболіваємо за наших спортсменів і бажаємо їм успіхів і перемог!

Читайте також:

Тернопільська студентка виборола золото на змаганнях у Хорватії.

Санкар з Кременця здобув «бронзу» на Кубку націй.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up