Партнер рубрики Події

У Кременці встановили гранітовий пам'ятник майстру спорту України Андрію Пушкарю

У Кременці встановили гранітовий пам'ятник майстру спорту України Андрію Пушкарю
  • Скульптура виконана зі штучного каменю — граніту.
  • Спортсмен-рукоборець зображений в позі, ніби готовий до поєдинку.

У Кременці встановили пам'ятник Андрію Пушкарю — видатному українському спортсмену-рукоборцю, тренеру, майстру спорту України, багаторазовому чемпіону України, Європи та світу.

Над скульптурою з граніту працював митець Володимир Журавель.

Відео дня

«Друзі, на днях завершив роботу над пам’ятником Андрію Пушкарю. Царство небесне і світла пам’ять цій великій людині! Ця робота реалізувалась, в першу чергу завдяки пані Світлані Пушкар, і пану Василю Вірастюку. Дякую всім хто допомагав і приймав участь в створенні пам’ятнику!», — пише на своїй сторінці скульптор.

«Дорогі друзі, завершена робота нашому Андрієві. Нашому, бо належав світові. Прагнула висловити всю пошану і любов. Хай живе добра пам’ять. Виготовлення скульптури було надзвичайно тяжким. Я опинилася одна у втраті і там, де потрібно було працювати над схожістю. Корегувати на глині вигини брів, ліній волосся, очей чи підборіддя дорогої людини, довелося разом із скульптором. Боляче було спускатися в провалля втрати, коли, здавалося б, йшла на поверхню. Усім вам, хто знайшов для мене добре слово і допоміг доброю справою упродовж всього шляху, невимовно вдячна. Спи спокійно, наш найдорожчий. В моєму серці завжди. Вічний сум і біль за тобою», — розповідає дружина спортсмена Світлана Пушкар.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up