Партнер рубрики Події

У Львові 5-річному сину захисника з Тернополя провели унікальну операцію

У Львові 5-річному сину захисника з Тернополя провели унікальну операцію

Дитину прооперували за допомогою робота-хірурга — Да Вінчі.

У Львові медики врятували 5-річного сина захисника з Тернополя — Давидка Зілінка. Нирка хлопчика загинула, а замість неї утворився великий мішок з інфікованою сечею. Про це йдеться на сторінці Дитячої Лікарні Святого Миколая Першого медичного об'єднання Львова.

«Коли хлопчику було три рочки, батьки привели його на планове УЗД. Під час обстеження медики не виявили здорової лівої нирки на тому місці, де вона мала б бути. Аби з’ясувати у чому проблема, батьки зверталися до різних лікарів та вдавалися до всіх можливих методів діагностики: від УЗД і КТ до рентгенографії з контрастом», — йдеться в повідомленні.



Три роки за дитиною спостерігали медики. А нещодавно мамі Давидка вдалося потрапити на консультацію до фахівців Дитячої Лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова, які приїжджали до Тернополя. Спеціалісти провели додаткові обстеження та встановили діагноз: термінальний гідронефроз.Така патологія вкрай небезпечна для життя.

«Спеціалісти вирішили оперувати хлопчика у найменш травматичний спосіб — за допомогою робота-хірурга — Да Вінчі. В ході втручання хірурги зробили три маленькі отвори по 8 мм і швидко та успішно видалили вражену нирку», — повідомили медики.

Відео дня



На операцію Давидка до Львова приїхав і його тато-захисник, який тоді саме повернувся з фронту. Тож і мама, і тато у відповідальний момент були поруч із сином. Нині хлопчику вже нічого не загрожує. Він швидко відновлюється після операції. А у майбутньому він мріє, як і його тато, стати військовим та захищати Україну.

Раніше «20 хвилин» писали, що в столичному «Охматдиті» врятували життя 9-місячній Тані з Тернополя.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up