У парку Нацвідродження будують “Вуличну академію” з допомогою поліції

У парку Нацвідродження будують “Вуличну академію” з допомогою поліції

 

У парку Нацвідродження продовжується будівництво “Вуличної академії”. У середу, 6 червня, роботи проводились ледь не під наглядом поліції. Правоохоронці з'явились там і на звернення забудовника, і на звернення противників будівництва.

 
Активісти кажуть, окрім того, що саме будівництво — незаконне, воно ще й проводиться із порушеннями. 

- Ми періодично наглядаємо за територією, відведеною під “Вуличну академію”, чергуємо. І вранці хтось побачив, що на територію будівництва приїхала поліція, близько шести чоловік, бетономішалка і кран, - розповідає  Олег Синовець. - Все дуже оперативно заїхало на територію. Коли наші активісти підтягнулись, то вже бетономішалка працювала, заливали стінку.

Коли ж закінчили працювати, то, як розповідає активіст Богдан Кіндій, поліція подала працівникам жест, ті забрали техніку і оперативно забрались самі. 

- Таке враження, що поліція надала супровід будівельникам, - каже він. - Щоби тих не зачіпали. Ледь не кортеж.

Свою присутність на місці будови правоохоронці пояснили  активістам зверненням від забудовника.

- Я запитуваву  поліції, як так сталося, що вони вже на місці, хто їх викликав?, - додає Олег Синовець. - Вони сказали, що прийшла заявка, звернення, щоб забезпечити порядок. 

У свою чергу активісти також викликали поліцію, оскільки відповідних документів на проведення робіт не побачили.

- Там мають бути документи на заїзд, відрядний лист та інше, - продовжує пан Синовець. - Невідомо, чи має право взагалі тут знаходитись техніка. І загалом під час проведення робіт порушується купа правил і норм. Елементарно — працюють без касок, автомобілі заїжджають на територію парку  без документів, під знаки, тощо. Про все це повідомили на гарячу лінію Держслужби з питань праці, бо територіальне управління не реагує ні на наші письмові заяви, ні на усні повідомлення. Мовляв, вони не мають права проводити позапланових перевірок. Можливо, Київ зобов'яже відреагувати на скарги.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Валера Матів

    краще нехай там собачки сруть і наріки з малолєтками тусуються?!?!?! Тіпа люди ніколи незамічали шо в тій клітці робилось. Успокійтесь,всерівно все рішено давно))))Радійте погоді і життю!))))
  • Bondzyukh Nadiya

    Будь ласка, підпишіть та поширте петицію "Збереження паркових зон" http://petition.te-rada.org/petition/7 Дякую за увагу!

  • Корінний ТЕРНОПОЛЯНИ

    Надал х$йло - усі парки продав
  • Разум Внеземной

    Чого ж у головне управління поліції не повідомили про те що сьогодні трапилося? У СБУ чи у генеральну прокуратуру? Нема складу злочину чи як? Тьфу на таких активістів.

    Разум Внеземной reply Разум Внеземной

    Панове активісти вирішіть вже нарешті та поліція з народом (а тоді їй реально честь та хвала за забезпечення порядку у парку) чи як каже дехто із тих самих активістів вона продажна і куплена (що потребує негайних дій із боку так названих активістів). Але як я подивлюся поліція тут і справді на боці законного дотримання правових норм, бо береже порядок у парку, як може так і береже. На відміну від тих активістів, які тільки й вміють що замість зверненнь у компетентні органи трощити паркани.

    Vadim Yasinskiy reply Разум Внеземной

    В нас просто інші методи не діють. Це так само як в Києві зараз будують. Збудували незаконно будинок - потім , вже по факту роблять дозвільні документи.  Так само й тут. Бахнуть будинок, потім будуть роками в суди ходити. А час то йде...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up