У Тернопільському районі виявили 319 артснарядів часів Другої світової

У Тернопільському районі виявили 319 артснарядів часів Другої світової

Ні в якому разі не торкайтеся предметів, які нагадують боєприпаси.

3 листопада о 16:00 в полі поблизу села Турівка Підволочиської громади піротехніки виявили, вилучили та зосередили в безпечному місці 319 артилерійських снарядів АС-37 мм часів Другої світової війни. Роботи по їх знищенню будуть проводити сьогодні, 4 листопада.

Про це повідомляють у Головному управлінні ДСНС України в Тернопільській області.

Окрім цього, 3 листопада о 12:00 фахівці групи піротехнічних робіт вилучили та знищили ручну гранату РГД-33 часів Другої світової війни, виявлену напередодні у лісовому масиві поблизу села Кровинка Теребовлянської громади.

Відео дня

Цього ж дня о 16:30 у полі на околиці села Панталиха Золотниківської громади піротехніки виявили артилерійський снаряд АС-85 мм часів Другої світової війни.

ДСНС застерігає: пам’ятайте, якщо ви знайшли предмет, який зовні нагадує боєприпаси, або є підозрілим — не торкайтеся його! Про знахідку негайно повідомляйте рятувальникам, зателефонувавши за номером телефону «101».

Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Ні в якому разі не намагайтеся робити цього самостійно, адже це може призвести до трагічних наслідків.

Як виглядає артснаряд

Що робити при виявленні боєприпасів 

До слова, у Тернополі у автомобілі 25-річного правопорушника виявили під час комендантської години правоохоронці знайшли 68 предметів, зовні схожих на набої до автомата Калашникова та 27 гільз.

 Читайте також:

В автівці 25-річного жителя Зборова поліцейські знайшли майже сотню боєприпасів

По вулиці Поліській у Тернополі розгулював росіянин з бойовими набоями і наркотиками

Тернопільські спецпризначенці виявили чоловіка, який перевозив бойовий снаряд. Що йому загрожує

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up