Партнер рубрики Події

У Тернополі на земельних ділянках, виділених учасникам АТО/ООС, збудують новий мікрорайон «Південний-1»

У Тернополі на земельних ділянках, виділених учасникам АТО/ООС, збудують новий мікрорайон «Південний-1»

На черговому засіданні сесії Тернопільської міської ради прийняли рішення про затвердження містобудівної документації «Внесення змін до детального плану території житлового району «Південний» у Тернополі.

Рішення передбачає внесення змін до детального плану території житлового району та розроблення нового мікрорайону «Південний-1».

Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

Це земельні ділянки, які з 2014 року були виділені учасникам АТО/ООС та пільговим категоріям громадян під індивідуальну житлову забудову. Зокрема, внесли корективи щодо здійснення там багатоквартирної житлової та громадської забудови.

Відео дня

«Свого часу близько 900 земельних ділянок виділили учасникам АТО/ООС на вулиці Микулинецькій. Вони об'єднались у єдиний кооператив та прийняли рішення будувати не індивідуальне житло, а повноцінний житловий район з багатоповерховими забудовами з метою отримання житла для себе коштом інвесторів. Раніше міська рада виділила кошти для проєктування детального плану цієї території, а сьогодні затверджуємо цю проєктну документацію», — зазначив міський голова Сергій Надал.

Нагадаємо, що у Тернополі завершується ремонт багатоквартирного будинку для внутрішньо переміщених осіб. Житло переобладнали зі студентського гуртожитку, який впродовж кількох років не використовувався навчальним закладом.

 Читайте також:

У Тернополі завершується ремонт багатоквартирного будинку для внутрішньо переміщених осіб (ФОТО)

У Тернополі побудують житло для вимушено переміщених осіб

На Тернопільщині відкриють ще один гуртожиток для переселенців

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Володимир

    ПОЗОР ТЕРНОПІЛЬСЬКІ ВЛАДІ ,І ПІД ЧАС ВІЙНИ НЕВИПРАВЛЯЮТЬ СИТУАЦІЮ , Деж ті квартири для Атовців і землі теж невидають нічого незмінилося вкрасти завжди вони мають , а Атовцям нехватає видати по закону те що положенно.
  • Балушов Андрей

    Пхахах тупих гоїв знову киданули))) а ви ідіть воюйте далі а ми вас знову киданем через куй🤣🤣
  • L L

    Ще Західний мікрорайон зробіть біля Львівської траси, там також ділянки учасникам АТО знаходяться

keyboard_arrow_up