Партнер рубрики Події

У Тернополі на Злуки плитка впала жінці на голову

У Тернополі на Злуки плитка впала жінці на голову
Плитка впала на голову тернопільській журналістці Ользі Терещук.

Інцидент трапився 16 травня, в обідню пору біля будинку на вулиці Злуки, 29, що неподалік від "Універсаму".
- Я забирала дитину зі школи, - розповідає Ольга Терещук. - І ми якраз поверталися додому. Йшли тією стежкою, що завжди. Аж раптом біля будинку я відчула різкий удар. Це була плитка, яка обірвалася зі стіни будинку, і впала мені на голову.
Жінка розповідає, що спочатку біль вона відчула не надто сильний.
- Тому я спочатку взялася заспокоювати дитину, бо вона дуже сильно злякалася, - продовжує Ольга Терещук. - Але коли нахилилася, побачила, що капає кров. Потім кров почала текти все сильніше і сильніше. Я підбігла швидше до під’їзду, бо треба було ще якось додому відправити дитину.
У цей час на допомогу жінці прийшли сусіди. Вони викликали швидку та забрали дитину.
В обласній лікарні травмованій надали першу медичну допомогу.
На щастя, все обійшлося без значних травм.
- Я не бачила з якої висоти впала плитка, - каже Ольга Терещук. - Але припускаю, що плитка була не надто високо. Інакше удар був би значно сильніший.
Будинок, біля якого трапився цей інцидент, обслуговує підприємство "Коменерго-Тернопіль".
- Були зборі мешканців будинку, на яких їм повідомили про те, що біля будинку обвалюється плитка. - каже головний інженер підприємства "Коменерго-Тернопіль" Олег Досин. - Тобто мешканці знали про те, що там ходити не можна.
Однак місце, де обвалюється плитка не було огороджене. Лише після травмування жінки комунальники почали клеїти на стіни інформацію про те, що обвалюється плитка, а також червоною стрічкою перекрили небезпечний прохід між двома частинами будинку.



Олег Досин визнав, що в даному випадку мало місце недопрацювання жеку і заявив, що підприємство готове нести відповідальність перед потерпілою та готове компенсувати завдані їй збитки.
- На жаль, таких будинків як наш у місті багато, - каже Ольга Терещук. - Тому моя ціль не отримати вибачення чи компесанцію від жеку. Я хочу, щоб це питання підняли на рівні місті і нарешті вже вирішили цю проблему. Адже, добре що на моєму місці не опинилася дитина . Інакше наслідки цьому могли б бути значно більші.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
  • Anonymous

    На Злуки 55 таке саме плитка летить із 5-8 поверхів і ніхто не думає загороджувати або ж попереджети людей які тудою дітей в садочки та школи водять !!!
  • Anonymous

    У нас спочатку теж був жек. Точніше мав бути. Власник будівельної організації намагався нав'язати нам свої послуги, не хотів передавати інвентарну справу, шантажував власників квартир... Ми відсудили право на самоврядування і створили своє ОСББ а жек смокче лапу. Потрібна ініціативна група і настирливість. Постами в Інтернеті нічого не добитися.
  • Anonymous

    Якщо все робити по технології то плитка буде стояти вічно . Звичайно якщо у нас поверхню ніхто не проходить грунтом глибокого проникнення ,а ще все робиться в спеку коли той розчин вже непридатний до нанесення на плитку то звичайно ,що така плитка довго не простоїть . ЖЕК раз в рік має контролювати чи десь не відшаровується плитка ,а вони цю роботу ніколи не проводили ще з часів коли ті будинки збудували. І взагалі необхідно ставити захисні сітки але це все повинен робити ЖЕК ,а ЖЕК робить роботу тоді коли постраждала людина або міська рада організовує місячники по контролю за ЖЕКами
  • Anonymous

    ну добре, а на нормальному цементі воно скільки простоїть? а потім знов на голови має падати?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up