Партнер рубрики Події

У Тернополі погасили нову марку до річниці війни, на якій вказали агресору потрібний напрямок

У Тернополі погасили нову марку до річниці війни, на якій вказали агресору потрібний напрямок
  • 24 лютого Укрпошта ввела в обіг поштову марку «ПТН ПНХ!», присвячену річниці повномасштабної війни росії проти України.
  • У Тернополі відбулось спецпогашення.

На новій марці Укрпошти зображено одне з графіті відомого вуличного художника Бенксі. Це його картина, яка була створена анонімно на стіні будинку в містечку Бородянка Київської області. Йдеться про малюнок, на якому дитина відправляє дзюдоїста в нокаут. В ролі суперника  хлопця зображено російського диктатора – путіна, котрого той символічно кладе на лопатки.

Сьогодні у нашому місті погасили нову марку за участю керівників дирекції Укрпошти, обласної та міської влад.

Про це повідомили в Тернопільській ОВА.

Відео дня

–  Це було непросте завдання передати настрій цієї дати. Але, здається, з артом відомого художника Бенксі, який він залишив на руїнах будівлі у Бородянці, нам це вдалось. І майбутнє – в особі хлопчика, обов’язково переможе минуле, яке засіло в голові хворого диктатора і всіх, хто його підтримує. Або, як сказав Президент на Мюнхенській конференції минулого тижня: « Давид переможе Голіафа»,прокоментував гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський

До марок також випущено конверт «Перший день», художній конверт, картку і  тематичний світшот.

Тираж поштової марки – 1,5 млн примірників. Кожен, хто її придбає, стане учасником благодійного проєкту.

Довідка

Бенксі (англ. Banksy) – псевдонім скандально відомого англійського художника графіті, політичного активіста та режисера, особа якого не встановлена. Навколо його біографії та справжнього імені точиться багато суперечок. Згідно з найпоширенішими версіями, його справжнє ім'я  –  Роберт або Робін Бенкс.

У листопаді 2022 року Бенксі таємно відвідав нашу державу. Він створив сім графіті у Києві, а також в населених пунктах Київщини: в Ірпені, Бородянці, Гостомелі та Горенці, які найбільше постраждали від російських бомбардувань на початку російського вторгнення в Україну.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Нацбанк України ввів в обіг нову банкноту номіналом у 20 гривень до річниці війни.

 

Читайте також:

«Пам’ятаємо! Не пробачимо!» Нацбанк випустив нову грошову банкноту до річниці війни

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up