Партнер рубрики Події

У Тернополі посеред осені зацвіли рожеві каштани

У Тернополі посеред осені зацвіли рожеві каштани
Каштан Бріотті міг зацвісти вдруге і через неправильний догляд, і через хворобу, і через аномальну спеку, кажуть екологи Тернополя.

Один із каштанів Бріотті, які восени 2014 р. висадили на вулиці Руській, неочікувано зацвів ще раз. І це після того, як в міській раді повідомляли, що рожеві каштани на дамбі хворіють, бо їм не підходить місце висадки. Бо листя на них пожовтіло, а на деяких деревах взагалі опало повністю. Тому деревця підживлює підприємець, який їх постачав. Однак робити це було небажано, переконує тернопільський еколог Теодозій Кухарський.

- Взагалі, підживлювати чи навіть активно підливати будь-які дерева після 10 серпня небажано, - пояснює пан Кухарський. - Оскільки це може призвести до того, що вони почнуть йти в ріст вдруге за рік. Замість того, щоб готуватися до зими. Тож такі маніпуляції знижують їх морозостійкість.

Окрім того, аномально спекотне літо також могло посприяти другму цвіту дерев. А все - через сухість повітря і надзвичайно високу температуру. Також вплинути на цвіт могли  і хвороби, адже на ці деревця кинувся грибок.

Відео дня

Каштани даного сорту мають багато переваг, наприклад, вони стійкі до молі, яка щороку псує листя звичайних каштанів на вулицях міста. Однак Бріотті дуже чутливі до морозів.

- Якщо на вулиці -28 градусів, то рожеві каштани погано переносять таку погоду. Та й ростуть вони дуже помалу - 30-50 сантиметрів на рік. Взагалі, говорити про те, чи прижилися дерева можна буде років за три-чотири, - продовжує еколог. - До того казати щось конкретно важко.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків 21:03 Історія «Шостого магазину» у Тернополі, який став орієнтиром для місцевих play_circle_filled photo_camera 20:03 Тернополяни освятили кошики та хваляться ними в соцмережах. Залишайте своє фото в коментарях photo_camera 19:00 Печуть паски та роблять крашанки: як засуджені жінки у Збаразькій колонії готуються до Великодня photo_camera 18:03 Як добре ви знаєте історію тернопільських вулиць? ТЕСТ photo_camera 16:55 Біля Вишнівця сталася ДТП: надавали допомогу жінці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up