Партнер рубрики Події

У Тернополі судитимуть колаборанта, який переслідував та грабував херсонців під час окупації

У Тернополі судитимуть колаборанта, який переслідував та грабував херсонців під час окупації

Зрадник на блокпосту відбирав у селян харчі та цінні речі.

Слідчі Тернопільського управління СБУ направили до суду обвинувальний акт щодо 36-річного жителя тимчасово окупованої Макіївки, який у березні 2022 року добровільно вступив до лав незаконного збройного формування терористичної організації «днр». Про це повідомляє Управління СБУ в Тернопільській області.

«У складі підрозділів російських окупаційних військ зрадник брав участь у захоплені населених пунктів Херсонської області, а також допомагав росіянам встановлювали кремлівський режим на окупованих територіях. Зокрема, під час чергування на ворожих блокпостах поруч із селом Князе-Григорівка бойовик здійснював пошук і затримання проукраїнських жителів сіл Каховського району Херсонщини», — йдеться в повідомленні.

Крім того, під час чергування зрадник грабував місцевих жителів, відбираючи на блокпосту у селян харчі та цінні речі, нібито необхідні для діяльності окупаційних військ.

Відео дня

Служба безпеки завершила розслідування протиправної діяльності зрадника і направила до суду обвинувальний акт із доказами його вини. За порушення ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України йому загрожує довічне позбавлення волі.

Обвинуваченого оголошено у розшук, оскільки він переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території. Також тривають комплексні заходи для його притягнення до фактичної відповідальності.

Раніше «20 хвилин» повідомляли, що у Тернополі судитимуть колаборанта, який грабував мирних жителів окупованого Бердянська.



 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Vira

    Наказати привселюдно,смерть ворогам.
  • Haly

    Стріляти таких. Який суд підчас війни

    Нюта 🦊🦊 reply Haly

    Я з Херсону і дуже багато таких у нас є в місту такі додіки як це падло ) війна показала хто є хто ) ніколи б не повірила що моя вчітелька Української мови пішла за тих орків стала колобаранткою
  • Володимир

    Так його уже судитимуть у Тернополі, чи оголошено у розшук ?
  • Антоніна

    От повезло собаці.Щей за даром  кормить будуть

keyboard_arrow_up