Партнер рубрики Події

У Тернополі відкрилась фотовиставка військових злочинів з різницею у 80 років

У Тернополі відкрилась фотовиставка військових злочинів з різницею у 80 років
  • 16 травня, в Українському Домі відкрилася виставка фотографій Кшиштофа Хейке «Не тільки Катинь…».
  • Також презентували польсько-український проєкт дитячих малюнків «Мамо, я не хочу війни!».

Участь у відкритті виставки взяли Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку – Славомір Місяк, віцеконсул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Матеуш Маршалек та представники влади Тернопільщини.

Про це розповідають у Тернопільській міській раді.

Відео дня

На світлинах зображені цвинтарі в Катині, Мєдному, монастир в Осташкові та ексгумаційні роботи, проведені в Биківні під Києвом, де були виявлені нові поховання польських жертв НКВС. На виставці також є фото сучасної війни в Україні, а саме воєнні злочини російських окупантів, які відбувалися у Бучі, Ірпені та Харкові. Інтервал між подіями на фото – 80 років, але помітна схожість сценаріїв і жорстокість одного ворога.

Як розповідають в Тернопільській ОВА, у проєкті «Мамо, я не хочу війни! 1939-45 Польща / 2022 Україна» зібрані історичні малюнки польських дітей, які бачили та проживали воєнні дії. А поряд з ними – малюнки маленьких українців, які зустрілися з діями загарбників у 2022 році.

Довідка.
Кшиштоф Хейке – професор кіномистецтва, фотограф, оператор, мандрівник та видавець. Випускник Інституту фотографії в Празі та Державної вищої школи кіно, телебачення і театру в Лодзі. Протягом 30 років викладає фотографію на режисерському та операторському відділі. Засновник видавництва Terra Nova. Нагороджений срібною медаллю Gloria Artis. Його роботи представлені на понад 200 індивідуальних виставках у Польщі та за кордоном.

До слова, раніше «20 хвилин» повідомляли, що у Тернополі діє виставка майстрині художньої вишивки Євгенії Войнарської. Також розповідали, що мега талановитий школяр з обласного центру Саша Баган показав свої картини на персональній виставці.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up