Партнер рубрики Події

У Тернополі вперше квітнуть павловнії

У Тернополі вперше квітнуть павловнії
  • 9-го травня біля фонтану «Кульбаба» вперше почали квітнути павловнії.
  • Що це за дерева?

Чотири саджанці павловнії висадили у Тернополі кілька років тому, а заквітнули вони лише зараз, розповідають в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міськради.

Додають, що листки павловнії схожі на листя фігового дерева, які за біблійними переказами були одягом для Адама. Тому нерідко павловнії також називають Адамовим деревом. Завдяки цій породі дерева, повітря суттєво збагачується киснем та позбавляється алергенів.

Відео дня

Науковці розглядають цю рослину як можливий інструмент боротьби з глобальним потеплінням, адже плантація рослин у 4000 м² поглинає 103 тони вуглекислого газу.

Довідка.
Павловнія або адамове дерево – рід рослин родини павловнієвих, яку ототожнюють або зараховують до ранникових. Батьківщиною більшості видів роду є Східна Азія – Японія, Корея, Китай, Лаос, В'єтнам. Це листопадне дерево 10-25 м висотою, з великими листками довжиною до 80 см (у павловнії повстяної), розміщеними на гілках, один навпроти одного. Цвіте ранньою весною, квіти мають циліндричну форму, світло-фіолетові, схожі на квіти наперстянки.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, що у заповіднику «Медобори» розцвіла квітка сонця, а зі скелі проросли унікальні квіти. Повідомляли і про те, що Замкова гора у Теребовлі уквітчалась крокусами.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up