У Тернополі запрацював центр підтримки внутрішньо переміщених осіб «ЯМаріуполь»

У Тернополі запрацював центр підтримки внутрішньо переміщених осіб «ЯМаріуполь»

Це уже 13-й осередок, який запрацював в Україні.

14 вересня у Тернополі на площі Героїв Євромайдану, 9 відбулося офіційне відкриття центру підтримки внутрішньо переміщених осіб «ЯМаріуполь», повідомляють у міській раді.

Міський голова Сергій Надал особисто привітав мера Маріуполя Вадима Бойченка з відкриттям центу у Тернополі та подарував працівникам центру гігабітний wi-fi роутер і маршрутизатор.

Відео дня

«Сьогодні ви показуєте приклад усім іншим містам, як дбати про своїх людей. Для тернополян Маріуполь асоціюється з незламністю та героїзмом. Однак ми всі добре розуміємо, що маріупольці, які зараз проживають у нашому місті, втратили практично все і рятували свої сім’ї від війни, у важких обставинах виїжджали з-під бомбардувань. Дуже добре, що у цьому осередку працюють самі жителі Маріуполя, адже лише вони найкраще зрозуміють одне одного та подарують відчуття дому, — відзначив Сергій Надал. 

Відвідуючи центр підтримки, маріупольці, котрі знайшли прихисток у Тернополі, зможуть отримати первинний медичний огляд, гуманітарну, психологічну, юридичну та соціальну допомогу. Працює також ігрова кімната для маленьких українців.

Родзинка центру — копія вітражу Маріупольської камерної філармонії. Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

«Наші центри — це маленький Маріуполь, де наші люди отримують відчуття затишку та безпеки. Ми гуртуємо маріупольців навколо головного бажання — повернутися до українського Маріуполя. Один з важливих кроків на цьому шляху — формування візії майбутнього відновленого Маріуполя. Її ми будемо обговорювати разом з маріупольцями», — каже міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

У Тернополі центр «ЯМаріуполь» працює з 08:00 по 18:00 год. вихідний- неділя.

Отримати додаткову інформацію можна у контакт-центрі за телефонами:  +38(050) 345-15-55, +38(067) 345 -15-55. Дзвінки приймаються з 08:00 до 17:00 год.

До слова, центри підтримки маріупольців вже надають допомогу в таких міста як: Запоріжжя, Дніпро, Вінниця, Київ, Кропивницький, Хмельницький, Івано-Франківськ, Калуш, Одеса, Львів, Кривий Ріг, Черкаси.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up