У «Зарваниці» відбулась проща матерів загиблих Героїв

У «Зарваниці» відбулась проща матерів загиблих Героїв

Напередодні Дня матері у Марійському духовному центрі «Зарваниця» організували прощу матерів загиблих військовослужбовців.

Під час заходу відбулась божественна літургія, освячення води, панахида та висадка Алеї пам'яті «Він вітром тобі шепотітиме «мамо», повідомили в Тернопільській ОВА.

Відео дня

Панахиду очолив архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк.

– Матір Божа пережила смерть свого сина за спасіння світу, так і сьогодні сини українських матерів гинуть, рятуючи Україну. Молімося за них, – зазначив Владика Василій.

Зі словами вдячності до матерів звернувся начальник ОВА Володимир Труш:

– Дякую вам, що виховали таких відважних хлопців, завдяки жертовності яких ми зберегли Україну. Відвагою ваших синів захоплюється весь світ. Їхній подвиг завжди пам'ятатиме країна.

Матері загиблих військовослужбовців з Тернопільщини висадили алею дубів «Він вітром тобі шепотітиме «мамо»». Вона присвячена синам, які захищаючи нашу землю, віддали найдорожче - життя!, – розповідають у Тернопільській ОВА.
В обладміністрації додають, що фраза «Він вітром тобі шепотітиме «мамо»» була взята з вірша Галини Британ «Матері загиблого героя». У ньому авторка описує важку долю матері, котра втратила сина.
 
Довідка:
В українській культурі дуб споконвіку означав силу, мужність та витривалість. Саме ці дерева будуть уособлювати синів України, які до останнього боролися за нашу незалежність та свободу.

Нагадаємо, 14-го травня з нагоди Дня мами у парку «Сопільче» о 16.00 відбудеться спортивно-святкова руханка «Мама може все».

 

Читайте також:

Тернополян запрошують на свято на честь Дня мами

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Volodymyr Stashchuk

    Світла пам'ять героям
  • Людмила Грищишина

    Щирі співчуття всім матерям!
    Пошана і подяка!
    Героям царство небесне
    Вічна память!
  • Ирина Комаринец

    Світла пам'ять Героям!
  • Николай Лукасик

    Вічна світла пам'ять,шана.Слава Героям.Низький уклін.Царство небесне земля пухом.Співчуття рідним близьким.

keyboard_arrow_up