Партнер рубрики Події

Українці створили петицію проти встановлення головної новорічної ялинки. А ви за чи проти?

Українці створили петицію проти встановлення головної новорічної ялинки. А ви за чи проти?

Авторка петиції пропонує всі витрати на встановлення та обслуговування головної ялинки використати на потреби військових або ВПО.

Українців закликають підписати петицію проти встановлення головної ялинки країни в умовах воєнного стану.

«Вважаю не доречним встановлювати ялинку=витрачати кошти на її придбання, монтаж, обслуговування та демонтаж», — каже авторка петиції Наталія Попович.

Вона вважає, що виділенні кошти доречніше витратити на допомогу ЗСУ чи допомогу переселенцям.

Відео дня

«Розумію, що свято має бути, але нехай воно буде у кожного вдома, а ми як свідомі мешканці столиці в той же час можемо в цьому році обійтися без встановлення головної ялинки Країни. Адже наразі головне свято на яке очікує кожен українець - це День Перемоги», — зазначила Наталія Попович.

Петиція створена 8 листопада і вже набрала 6187 голосів. Наразі вона перебуває на розгляді.

Авторка петиції пропонує перенести всі святкування, які потребують немалих коштів, на потім. Адже спочатку необхідно вигнати окупантів з нашої землі.

Новорічна ялинка у Тернополі

Варто зазначити, що минулого року міська рада Тернополя потратила на встановлення новорічної ялинки 199 тисяч гривень. Облаштування розважальної зони довкола ялинки відбувалось за кошти приватних інвесторів.

Минулоріч організатором різдвяно-новорічної ярмарки була ГО «Тернопіль фуд фест».

Як розповів керівник організації Руслан Купріюк, будиночок Миколая обійшовся інвестору у 180 тисяч гривень. А гірка для сноу тюбінгу в рази дорожча. На неї пішло 20 кубів (1х1х1 метр) дерева, куб дерева зараз вартує 8000 грн, разом – це 160 тис. грн. А ще потрібно врахувати ціну за її монтаж і демонтаж, резину для тормозіння тюбів, резину для спуску, відбійник для зупинки тюбів та інші витрати на оформлення та оздоблення. Разом гірка обійшлася інвестору орієнтовно в 1 мільйон 311 тис.

Опитування

Чи хотіли б ви, щоб у Тернополі встановлювали головну ялинку?

Як ви вважаєте, чи доречно цьогоріч встановлювати в містах новорічні ялинки та планувати святкування? Напишіть свою думку у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1553)
  • Светлана Пинтя

    Ні
  • Богдан Дригуш

    Я за
  • Alex Sh

    А жалоба за полеглими
  • Dasha Thstp

    Ні

keyboard_arrow_up