Партнер рубрики Події

«ВАРТО РОБИти СВОЄ». На розвиток ветеранського бізнесу можна отримати до 1,5 млн грн

«ВАРТО РОБИти СВОЄ». На розвиток ветеранського бізнесу можна отримати до 1,5 млн грн
  • В Україні презентували проєкт «ВАРТО РОБИти СВОЄ» – конкурсну грантову програму для розвитку ветеранського бізнесу для наших Захисників та членів їхніх родин.
  • Програма спрямована підтримку підприємницьких ініціатив у сільському господарстві, виробництві та переробці харчової продукції.
  • Переможці отримають від 500 тис. грн до 1,5 млн грн на ведення власної справи.

Ця програма стала спільною розробкою Міністерства у справах ветеранів України, команди Українського ветеранського фонду та міжнародної компанії у сфері харчових та агротехнологій та ритейлу «МХП».

Під час презентації проєкту “ВАРТО РОБИти СВОЄ” акцентували що розвиток і підтримка ветеранського підприємництва є зараз пріоритетним напрямом в Україні. Ведення власної справи допоможе захисникам швидше соціалізуватись і повернутись до мирного життя. Це ще й матиме позитивний вплив на розвиток економіки країни.

Відео дня

«Дисципліна, довіра до побратимів, активна життєва позиція є ключовими факторами для створення власного бізнесу нашими ветеранами. У співпраці з командою Українського ветеранського фонду ми вже реалізували багато ефективних кейсів щодо ветеранського підприємництва. А наш спільний грантовий проєкт “ВАРТО РОБИти СВОЄ” став можливим завдяки синергії держави та великого бізнесу. Ми впевнені, що українські ветерани мають великий потенціал та ресурси для розвитку вітчизняного АПК», – наголосив Максим Кушнір.

Заявки на участь у конкурсній грантовій програмі можуть подати:

  • ветерани, члени сімей  ветеранів війни загиблих (померлих) та члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, які зареєстровані відповідно до вимог законодавства як фізичні особи-підприємці
  • юридичні особи, зареєстровані не пізніше ніж за два роки до отримання фінансової підтримки, засновниками яких є ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

Всі, хто бажає спробувати відкрити свою власну справу, вже з 24 березня можуть подавати заявки на участь у грантовому проєкті . Переможці отримають від 500 тис. грн до 1,5 млн грн на ведення бізнесу. Загальний бюджет програми – 15 млн грн.

У Мінветеранів також додали, що вже розроблено проєкт закону в якому вперше визначені поняття «ветеранське підприємництво» і «ветеранські ініціативи». Він вже пройшов комітетські слухання та рекомендований до ухвалення Верховною Радою.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що захисники України та їхні родичі можуть звернутись за безкоштовною юридичною допомогою до Українського ветеранського фонду. Зокрема, висвітлювали рекомендації цієї організації з приводу оскарження висновків комісії ВЛК. Також писали про те, які пільги та гарантії мають родичі зниклих безвісти військовослужбовців.

 

Читайте також:

Не згодні з висновками ВЛК – оскаржуйте постанову. Розповідаємо, як це зробити

Які пільги та гарантії мають родичі зниклих безвісти захисників та як отримати допомогу

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up