Відвідала Тернопіль та зустрілася з місцевою молоддю українська мовознавиця Ірина Фаріон

Відвідала Тернопіль та зустрілася з місцевою молоддю українська мовознавиця Ірина Фаріон

«Спочатку нас за руку ведуть батьки, потім — вчителі, а далі — ідеї», — звернулась до тернопільської молоді Ірина Фаріон.

Цими неспокійними днями Тернопіль відвідала українська мовознавиця, педагог, науковець, політик, громадська діячка Ірина Фаріон.

Про це повідомляє голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

У Тернополі вона провела пізнавальні зустрічі зі студентами Західно-українського національного університету та Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. 

Відео дня

«Сильна жінка, яка несе в собі усю велич національної ідеї, сьогодні вкотре запалювала молоді серця. Спостерігав, з яким захопленням і спрагою слухала її молодь. Слухаючи пані Ірину, переповнювала вдячність, що саме вона є тим великим вчителем, який сьогодні живить ідеєю серця багатьох українців», — каже держслужбовець.

Окрім цього, мовознавиці вручили найвищу нагороду Тернопільської обласної ради — Відзнаку нашого земляка Ярослава Стецька, який зачитував Акт відновлення незалежності України у 1941 році у Львові, за стійку громадську позицію, патріотизм і невтомну працю в напрямку розвитку нашої Держави.

Довідка

Ірина Дмитрівна Фаріон (нар. 29 квітня 1964, Львів, Українська РСР) — українська мовознавиця, педагог, науковець, блогер, політик, громадська діячка.

Член Політради ВО «Свобода» з 2005, Народний депутат України VII скликання (2012—2014), голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти. Доктор філологічних наук, професор НУ «Львівська політехніка».

Фаріон публічно виступає на захист пам'яті Степана Бандериєдности українського сходу і заходу, спираючись на радикальне мислення.

Фаріон стала прототипом одного з персонажів українського мультсеріялу «Казкова Русь».

Від 1991 і дотепер — викладач, відтак доцент, доктор філологічних наук, професор катедри української мови Національного університету «Львівська політехніка».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач56

    Я не розумію звідки така ненависть до людей! Такі образи у бік воїнів, переселенців, що розмовляють російською. А чому ви не поїхали у російськомовні області з метою навчання їх української? Говорити українською в українськомовному середовищі дуже легко. Ненавидіти теж. Може саме ваша ненависть дала путіну привід захистити російськомовне населення? А чому ж тоді угорці України можуть розмовляти угорською і не вивчати українську? Фанатизм це страшна річ
  • Ирина

    А вона розповіла, як у 1988 році стала членом КПРС і проводила бурхливу діяльність із вивчення іноземними студентами (у Львові) російської мови?)))
  • Kpkhp

    Ще та відьма
  • David Starr

    Фото із розряду "зустрілись два клоуни". Тим брєдом, що вона несе, Захід і Схід точно не об'єднаєш. А подумати, щоб зробити дійсно щось розумне - проблема. Тому усіма своїми званнями вона може хіба підтертись.

keyboard_arrow_up