Ворожіння на Андрія: чи вірять тернополянки?

Ворожіння на Андрія: чи вірять тернополянки?

Ніч на Андрій Первозванного здавна вважається чарівною. Наші предки вірили, що в цей день можна підняти завісу в майбутнє, дізнатися ім’я судженого.

Чи вірять сучасні дівчата  у ворожіння, які способи знають і чи довіряють їм, ми поцікавилась журналістка “20 хвилин”

19-річна Вікторія вірить і підтримує такі давні українські традиції.

Відео дня

- Вірю чи не вірю - не знаю, але ворожу, - зазначає дівчина. - Вже декілька років так проводжу вечір перед Андрія. На папірчиках пишу імена і кладу їх під подушку. Зранку вибираю один з них. Поки що не збувалось жодне з пророцтв. Але я в очікуванні.

 

Іра і Оксана на Андрія не ворожать.

- Чоловіків і хлопців з цим іменем вітаєм, - кажуть дівчата. - Але не ворожимо. 

Ніколи не пробувала ворожити 15-річна Іра.

- Я в це зовсім не вірю, - каже дівчина. - Не думаю, що таким треба займатися. Хіба зараз хтось в таке вірить?

29-річна Людмила розповіла, що це чудовий спосіб розважитись і побути з подругами.

- Одне з найцікавіших ворожінь, яке ми робили у гуртожитку кілька років тому - це ворожіння голкою, - каже тернополянка. - Підвісивши її на нитці, за допомогою коливань між вказівним та великим пальцем можна дізнатись про кількість дітей та їх стать.  Ще один спосіб, який пам'ятаю також цікавий. Дівчина ротом має набрати воду і злити в мисочку. Так вона майже повністю заповнює її водою. З виш­невої гілочки, приготовленої заздале­гідь, треба зробити місточок і поставити під ліж­ко. Хто у сні переведе чи перенесе її через цей місток, той і буде її чоло­віком.

Пані Любов, каже що ніколи не займалася ворожінням на Андрія.

- Ще коли я була дівчиною, ми щось не ворожили, - пригадує пенсіонерка. - Це зараз хочуть більше відновити ті традиції, а тоді напевно був такий період, що цьому не надавали значення.

А ви ворожили на Андрія? Які способи дізнатись свою долю знаєте? Пишіть у коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    через ворожіння на того, хто ворожить і на цілу країну приходить прокляття. це тяжкий гріх.

    Тернопільський єврей reply Anonymous

    Прокляття, гріхи, ворожіння, оце ж темний народ живе в 2018 році

    Я reply Тернопільський єврей

    Темний народ в церкву ходить і вірить в всіляку маячню...
  • ІГОР

    А ще на Андрія дівчата гадають на тонких білих смужках. Якщо на смужці появляться дві лінії то вже цього року дівчина точно вийде заміж
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up