Партнер рубрики Події

Всі бразильці говорять: "Добрий день"

Всі бразильці говорять: "Добрий день"
Стати містом-побратимом Тернополя хоче бразильське місто Прудинтополіс. Про цю пропозицію розповів заступник Президента Світового Конгресу Українців Вітторіо Соротюк. Бразилець з українським корінням перебував із візитом у Тернополі 19 серпня.

Тернопіль - перше місто в Україні, яке відвідав пан Сиротюк, вибране не випадково.
- У Бразилії, у штаті Парана проживають 400 тисяч етнічних українців, - розповідає пан Сиротюк. - Більшість їх родом із Тернопільщини.
Українців у Бразилії так багато, що усі бразильці вміють говорити: "Добрий день", знають та люблять українську кухню.


- Однією з найулюбленіших страв багатьох бразильців є українські вареники, - каже заступник президента. - Правда, їх тут називають пирогами. А ще знають і люблять готувати український борщ та голубці.
У цій латиноамериканській країні є й українські ресторани. А ще бразильці люблять їсти сало, адже свиней у цій країні також вирощують.
- Одного разу пробував привезти українського сала, купив тоді два кілограми, - розповідає бразилець. - Але його конфіскували на митниці.
У цій країні є навіть радіо, на якому звучать українські пісні цілодобово. Його, до речі, можна слухати і в Інтернеті за адресою www.radiozabava.com.br.
- Щоранку на цьому радіо транслюють Службу Божу повністю українською мовою, - каже пан Сиротюк. - А решту часу звучить українська музика.
Коли заступник президента повертається додому, то везе багато дисків з українською музикою, україномовні книги та подарунки.
- В нашій країні є 25 українських музичних колективів, - каже іноземний гість. - Найстарший існує вже 80 років.
Голова облдержадміністрації Олексій Кайда подарував Віторіо Сиротюку пам'ятні сувеніри, які нагадуватимуть про його приїзд до Тернополя.

Відео дня
>
Довідка:
Народився Віторіо Сиротюк 12 квітня 1945 року в місті Прудентополіс (штат Парана). Діди по лінії батька та лінії матері прибули в Бразилію у 1896 році. Прадід Семко Сиротюк родом із села Сітківці Тернопільської області. Має вищу освіту, за фахом адвокат (екологічне право). Має статус закордонного українця. Був нагороджений відзнакою Державного комітету України у справах національностей і міграції. В листопаді 2002 року був обраний і на сьогоднішній день виконує обов'язки голови правління Українсько-бразильської Центральної репрезентації. Є заступником Президента Світового Конгресу Українців (представляє українську діаспору Південної Америки).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    напевно наш смердючий мер на цей раз в бразилію поїдуть (з секретарочкою)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up