Як символ честі, доблесті та слави: 105 окрема бригада сил ТрО отримала бойовий прапор

Як символ честі, доблесті та слави: 105 окрема бригада сил ТрО отримала бойовий прапор

Дякуємо нашим бійцям за мужність та стійкість!

Напередодні Дня Збройних Сил України 105 окрема бригада Сил ТрО ЗСУ з Тернопільщини отримала бойовий прапор.

Про це повідомляють на сторінці бригади.

У грамоті, підписаній президентом України йдеться: «Вручити бойовий прапор 105-й бригаді Територіальної оборони як символ честі, доблесті та слави, як заклик до кожного військовослужбовця Збройних Сил України віддано служити українському народові, мужньо, вміло і непохитно боронити Українську Державу».

Відео дня

Командувач Сил ТрО ЗС України генерал-майор Ігор Танцюра вручив Бойовий прапор командиру бригади полковнику Євгену Фоменко під час офіційних заходів у Києві.

Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній поблагословив кожного воїна Збройних Сил України повернутись додому живим, з перемогою та освятив бойові прапори вручені бригадам Сил територіальної оборони.

Довідка

105 окрема бригада територіальної оборони Сил ТрО ЗСУ сформована 27 червня 2018 року.

Від початку повномасштабного російського вторгнення військовослужбовці бригади у складі підрозділів беруть безпосередню участь в бойових діях звільняючи захоплені українські території на різних ділянках фронту.

Командиром бригади на даний час є полковник Євген Фоменко. Офіцер з 2014 року виконував завдання в зоні проведення АТО, де пройшов шлях від командира взводу до командира зенітного ракетно-артилерійського дивізіону.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up