Партнер рубрики Події

День рятівника у Тернополі: присяга на службу, нагородження та відкриття кімнати пожежної безпеки

День рятівника у Тернополі: присяга на службу, нагородження та відкриття кімнати пожежної безпеки

В День рятівника сотня рятувальників склали присягу на вірність службі.

15 вересня в Головному управлінні ДСНС України у Тернопільській області відбулись заходи з нагоди Дня рятівника.

Біля будівлі Головного управління зібрались співробітники, ветерани та пенсіонери пожежно-рятувальної служби. 

Захід розпочався із загальнонаціональної хвилини мовчання. Також вшанували пам'ять та поклали квіти до пам’ятних меморіальних дошок Романа Гралюка та Ростислава Манащука – рятувальників з Тернопільщини, котрі віддали своє життя виконуючи службові обов’язки, повідомляють в управлінні ДСНС Тернопільщини.

Відео дня

Після урочистого богослужіння до привітального слова запросили почесних гостей. Звертаючись до співробітників ДСНС вони відзначили, що сьогодні рятувальник – це одна із найблагородніших професій, яка об’єднує відважних і самовідданих людей.

Зі словами вдячності за відмінну службу та самовіддану працю вони вручили представникам Служби порятунку почесні відзнаки, грамоти та цінні подарунки.

До присутніх звернувся також начальник Головного управління полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей. Він привітав зі святом усіх представників аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань, а також громадян, які брали участь в ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Очільник Головного управління висловив щиру подяку колегам-рятувальникам за їхню самовіддану працю. 

На завершення свята гостей запросили на презентацію новоствореної дитячої кімнати пожежної безпеки. 

Там для дітей організовуватимуть вікторини, розповідатимуть про правила поведінки з вогнем, вибухонебезпечними предметами та показуватимуть, як діяти під час повітряних тривог.

Перед заняттями у кімнаті пожежної безпеки, дітям також проводитимуть екскурсії музеєм мінної безпеки, який відкрили тут 1 вересня.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)

keyboard_arrow_up