Партнер рубрики Події

Чим запам'ятався тернополянам 2017-й рік

Чим запам'ятався тернополянам 2017-й рік

Цікаві подорожі, нові знайомства, книги, досягнення, втрати, захоплення, розчарування… У кожного з нас свої спогади про 2017 рік. Давайте разом пригадаємо, яким був цей рік


«Рік - один з найскладніших, але і цікавий»
 Іван Сороколіт, громадський діяч, депутат, підприємець:

- Шкодую, що не помилився, коли минулого року прогнозував, що 2017 рік буде складнішим за попередній. Рік був одночасно одним з найскладніших, але і цікавим, і таким, що додав нового життєвого досвіду. Вдалось реалізувати ряд особистих задумів, завершились або активно просунулись громадські й депутатські проекти, переконався як багато навколо порядних людей, котрі бажають змінювати на краще своє місто та країну. Корумпована владна система ще не зламалась, але, судячи з її дій у тому числі у нас в місті, падає в істерику та суттєво слабшає. Головне українцям, котрі на ділі виступають агентами змін, не зупинятись.
2018-й рік має шанс стати переломним в укріпленні європейського розвитку країни не лише за формою, але й за змістом. Якщо ж не стане, то це не привід опускати руки. Невпинність зусиль – запорука успіху.
Бажаю тернополянам: оптимізму, наснаги та витримки у доланні труднощів; ще кращого вміння вираховувати фальшивих політиків-популістів; росту як Громадян з великої букви. Українці інколи довго запрягають, але гідність для більшості з них не пусте слово і вони здатні змінювати себе, змінювати власну домівку, змінювати країну.

«Сподіваюсь, що наступний  рік буде кращим»
Юлія Мамчак, активістка:

- Для мене 2017-й рік ознаменувався тим, що з самого його початку я вимушена була більшість свого часу приділити боротьбі з нашою недолугою, несправедливою, а іноді і байдужою до людей,  системою управління та місцевого самоврядування  в особі нашої міської ради. 


Саме 2017-му на третій  день Різдвяних свят ми дізналась, що в Тернополі розпочали переобладнувати  сім  найбільших міських газових котелень на торф. Одна з таких котелень  розташована на вул. Київській поблизу будинку, в якому я проживаю. І бажання захистити здоров’я своїх дітей та дихати чистим повітрям  об’єднало багатьох мешканців навколишніх будинків та мешканців, що проживають  поблизу інших котелень в прагненні  не допустити  реалізацію цього шкідливого «бізнесового» проекту.  Адже під час спалюванні  торфу виділяються токсичні викиди діоксидів сірки, оксиди азоту, вуглецю, це не метанові леткі органічні сполуки, які ніякий фільтр не спроможний зупинити. Ці шкідливі речовини осідають в легенях людей, викликаючи ракові, астматичні, алергічні, психічні та інші захворювання. Котельні на торфі – це технології минулого століття, бо зараз існують сучасні безпечні технології.
Мабуть, ця тема вже декому обридла, та  повірте, є ще дуже багато людей, які про цю проблему не здогадуються, або ж просто сподіваються  на те, що хтось вирішить все за них, що комусь більше це потрібно ніж їм…
Цей рік був важким, проте я сподіваюсь, що 2018-й  рік буде легшим і кращим. 
Я вдячна усім тим людям, котрі прийшли в моє життя в 2017 році і маю надію, що дружба та співпраця  продовжиться і надалі, та принесе нам ще багато радісних та хороших моментів. А тернополянам я хочу побажати у Новому році чистого  та мирного неба, здійснення усіх бажань, міцного здоров’я та сімейного затишку! З Новим Роком!

Відео дня

 "2017-й рік для українців був непростим"

Василь Лабайчук, керівник центрального штабу "Правого сектору"

Оскільки все моє життя тісно пов’язане з націоналістичною боротьбою у складі національно - визвольного руху «Правий сектор», то все, що говоритиму, виходить із моєї діяльності. Націоналісти - ті, хто змінили новітню історію на Майдані. Націоналісти єдині, хто до сьогодні є добровольцями у війні за єдність України. Ми – ті, хто відстоює самостійність України і справедливість до її народу. Тому прагнучи справедливості, українці повинні надати нам право визначати сучасний порядок денний для України. 2017-й рік для України, як і очікувалося, виявився досить важким. Є два ключові фактори, що цьому сприяли: зовнішня московська окупація і олігархічний режим (внутрішня окупація), що вижимає з воюючої держави «останні соки». 2018-й рік буде важчим та складнішим, проте він відкриває нам можливість для справжніх змін та революційних перетворень, передумовами яких є:

1. Наявність чіткої ідеї-мети та чіткої програми її досягнення.

2. Організація, яка готова взяти на себе відповідальність за націю та державу.

3. Народна підтримка ідеї революційних перетворень та організації, що бере на себе відповідальність за реалізацію цієї ідеї в процесі державотворення!

Держава, до якої прагнемо – національна, справедлива, суверенна і цілісна. На противагу нинішній – безнаціональній, узалежненій від закордону й бариг і з втраченими територіями.

Українці повинні пам’ятати! Провести якісні, революційні перетворення в інтересах нації за воєнного часу, при цьому не спровокувавши хаос, цілком реально. Проте тільки за умов поєднання зусиль націоналістичного руху та широкого загалу - тобто участі кожного.

Долучайся до націоналістів. Справжня Україна попереду!

З прийдешніми святами. Слава Україні!

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up