Партнер рубрики Події

З 1 березня на митниці планують повернути перевірки

З 1 березня на митниці планують повернути перевірки

Відновлення перевірок передбачено в рамках Меморандуму про співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

Кабмін ухвалив законопроєкт, відповідно до якого з 1 березня повернуться перевірки документів на митниці. Про це повідомив постійний представник Кабінету міністрів України у Верховній Раді Тарас Мельничук.

За словами Мельничука виконання відповідних зобовʼязань Україною передбачено в рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику з Міжнародним валютним фондом.

Отже, з 1 березня 2024 року передбачається проведення перевірок:

Відео дня
  • відновити повноваження митних органів на проведення документальних перевірок дотримання вимог щодо своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати митних платежів, при переміщенні товарів через митний кордон України;
  • поновити на невикористаний строк документальні перевірки (зустрічні звірки), які були розпочаті та не завершені до 24.02.2022;
  • передбачити протягом 60 днів з дня набрання чинності Законом надсилання (вручення) актів (довідок) про результати документальних перевірок, зустрічних звірок, заперечень до актів перевірок, податкових повідомлень-рішень, процедура вручення яких не завершена до 24.02.2022.

Також, за словами Мельничука, проєктом закону пропонується встановити мораторій на проведення документальних перевірок дотримання вимог законодавства України з питань митної справи платників податків, місцезнаходження яких станом на дату початку:

  • тимчасової окупації є тимчасово окуповані РФ території України, - до останнього числа місяця, в якому була завершена тимчасова окупація відповідних територій, а в разі зміни платником податків місцезнаходження на іншу територію України - до дати проведення державної реєстрації зміни місцезнаходження;
  • бойових дій є територія, на якій ведуться активні бойові дії, – до останнього числа місяця, в якому було завершено бойові дії на відповідній території, а в разі зміни платником податків місцезнаходження на іншу територію України – до дати проведення державної реєстрації зміни місцезнаходження;
  • можливих бойових дій є територія можливих бойових дій, до останнього числа місяця, в якому була припинена можливість бойових дій на відповідній території, а в разі зміни платником податків місцезнаходження на іншу територію України – до дати проведення державної реєстрації зміни місцезнаходження.

Читайте також:

Троє водіїв контрабандою намагалися переправити через кордон гаджети та нікотин.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Myroslav Syvak

    Крутять тею Україною ,як ж.д сонцем !
  • Мирослав Пошпур

    А навіщо і хто їх відміняв?Чи може для того,щоб можна було більше накрасти?Там має бути СПРАВЖНІЙ,каральний меч 24/7,365-366 днів на рік.Але це сон. Якщо не будуть красти,то відрубайте мені руку,або дві.
  • Nin Ja

    Перднув сьогодні в 13:08

keyboard_arrow_up