Партнер рубрики Події

З десяти років танцює животом і пече млинці

З десяти років танцює животом і пече млинці
Юна тернополянка Марічка Сапуцька із раннього дитинства захоплюється східними танцями і вміло танцює танець живота. Зараз дівчинка постійно виступає на міських концертах і фестивалях та вже досягла неабияких успіхів.

Уже більше трьох років юна тернополянка Марічка Сапуцька займається східними танцями. Двічі на тиджень дівчинка відвідує заняття у школі «Арбі» і постійно вдосконалює свої танцювальні рухи у східному стилі.

- Я дуже люблю танцювати, тому мрію стати відомою танцівницею, - розповідає 13 – річна Марічка Сапуцька. - Мені подобається, як танцюють дівчата на сході, тому саме такий стиль танцю я обрала для себе.

Відео дня
> У майбутньому дівчинка планує створити власну школу танців, щоб навчати дітей, а сьогодні хоче бути схожою на свою вчительку і наставницю Юлію Петришин.

- Юлія дуже позитивна і хороша людина, - каже дівчинка. - У неї надзвичайна енергетика, тому на заняття у школу східних танців «Арбі» я завжди йду із задоволенням. – Кожного разу я дізнаюся щось корисне для себе і постійно вивчаю нові рухи.

Нині Марічка бере участь і займає призові місця у різноманітних міських і конкурсах і олімпіадах із східних танців. Сьогодні дівчинку запрошують виступати на весіллях і концертах. Відтак Марічка каже, що завжди хвилюється перед тим, як вийти на сцену.

- Коли я починаю танцювати - зникають будь - які переживання і я відчуваю тільки музику, - говорить дівчинка.  – А далі думаю тільки про танець і більше ні про що, щоб не відволікало.

Марічка розповідає, що найбільше у східних танцях полюбляє класику і стиль табла. Це –арабський барабан під який танцюють усі східні танцівниці. Саме у цьому стилі можна показати усю красу танцю живота. Так, за словами викладача школи «Арбі» і відомої тернопільської танцівниці східних танців Юлії Петришин, Марічка – талановита дитина і справжня артистка.

- Дівчинка дійсно гарно танцює і вміє поводити себе на сцені, незважаючи на юний вік,- розповіла викладач.  – У неї є бажання вчитись і постійно вдосконалювати свої танцювальні навички, попереду у неї велике майбутнє пов’язане із сценою.

Окрім східних танців 13 – річна тернополянка захоплюється кулінарією і  розповідає, що вміє пекти пироги, млинці і навіть торти.

- Я готую для своєї сімї і гостей, які приходять до нас додому, - розповідає Марічка Сапуцька. -  Найкраще у мене виходять млинці із згущеним молоком, чи полуничним варенням, а також бісквіт, який я печу тільки за своїм рецептом.

Сьогодні дівчинці вдається вміло поєднувати усі свої захоплення і гарно навчатися у школі. Каже, що їй зовсім не важко, адже усе робить із неабияким задоволенням.

- Я намагаюся правильно розподіляти вільний час, - каже Марічка. – Для мене важливо вчасно вивчити уроки, сходити на танці і погуляти із друзями. Сьогодні ще ходжу на Євромайдан і дуже сподіваюся, що Україна таки увійде до Євро Союзу.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    а щодо батьківських амбіцій, то тема зовсім іншої бесіди. амбіційні батьки проти волі дітей і їх фізичних та психологічних можливостей змушують дітей робити те чого вони в свій час не зробили, це є в музиці, спорті, науках і танцях - особливо бальних чи інших стилях... - щоб мати досягнення треба працювати на всі 100%, тоді буде результат. у всьому потрібна поміркованість і індивідуальний підхід.
  • Anonymous

    шановна, LOVE, а ви коли небудь пробували зайнятись танцем живота, чи будь-якими іншими видами танців? якщо ні - приєднуйтесь до будь-якого клубу і отримуйте задоволення від руху і будьте щасливі)))
  • Anonymous

    А ти що живеш на сході чи що, ми вчимо ті рухи які можна!!! Прочитай краще на всіх сайтах про східні танці!!! ВОНИ Є ДУЖЕ КОРИСНІ!!! Східні танці зміцнюють м`язи живота, стегон, сідниць не гірше, ніж будь-яка традиційна програма з аеробіки або тренажерний зал. Можна сказати, що східні танці – ідеальна форма фітнесу, тому що рухи, у основі яких пластичність, гнучкість та зваженість, не викликають болі у суглобах, не перевтомлюють організм. Східні танці – не банальне повторення рухів, це, передусім, творчий, спонтанний процес. З історії відомо, що у давнину елементи східних танців використовувалися для того, щоб підготувати жінку до пологів. І недарма, бо основним результатом виконання східних танців є масаж внутрішніх органів, тренування серцево-судинної системи, м`язів спини, зняття фізичної та розумової напруги. М.С.
  • Anonymous

    Цікава теорія. Але, чи відомо вам....Обертальні і хвилеподібні рухи діють на м'язи живота, стегон і сідниць подібно глибокому масажу, все це дуже корисно для репродуктивних органів жінок, а також дівчат, які підростають і це вже науково доведений факт. Окрім того, танці живота позитивно діють на хребет, таким чином можна позбутись защемлень нервових закінчень в області попереку і нормалізувати роботу внутрішніх органів. А про заборону танців живота на сході вперше чую. Цікаво, але у країнах де жінки танцюють животом народжуваність і кількість дітей у сім"ях значно більша, ніж у інших державах...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up