Партнер рубрики Події

За справу з пасовиськом взялись правоохоронці

За справу  з пасовиськом взялись правоохоронці

Жителі Мшанця не знають,  на якому етапі виготовлення документів тернополянам на землю і чи вдасться їм відстояти таки відстояти своє пасовисько. Тим часом у ситуації розбираються правоохоронці.


Як пояснили селяни, правоохоронці проводять перевірку за їхнім зверненням. Та чи відкрили   кримінальне провадження, ми спробували розпитати у прес-службі Головного управління Національної поліції. Тут повідомили, що відповідь нададуть через інформаційний запит.

 читайте також: Непрості тернополяни претендують на сільське пасовисько 


У прес-службі обласної прокуратури відповіли, що кримінального провадження  таки нема. Інакше вони б тоді здійснювали процесуальне керівництво у провадженні. Та цією справою вони не займаються. 

Відео дня


- Враховуючи вимоги ст. 6 Закону України «Про державний контроль за використанням та охороною земель» та ст.7 Закону України «Про звернення громадян»,  звернення депутатів Мшанецької сільської ради Зборівського району щодо порушень земельного законодавства у діяльності Головного управління Держгеокадастру в області прокуратурою області направлено за належністю для розгляду до Інспекції сільського господарства в Тернопільській області, - повідомили у прокуратурі.    

В обладміністрації щодо звернення мшанчан повідомили, що, якщо виявиться, що ніякої згоди громада на розроблення проектів землеустрою щодо відведення ділянок у власність не давала, то «розбиратимуться» з Держгеокадастром. Поки що ж відповідей на це питання нема.  

Коментують ситуацію щодо розпорядження землями за межами населених пунктів і у Держгеокадастрі. Тут, посилаючись на конкретні статті Земельного кодексу, Закону України «Про внесенення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» роз’яснюють свої права, повноваження та дії (відповідь є у ред. – прим. ред).

- На сьогоднішній день як і органи виконавчої влади, так і органи місцевого самоврядування володіють однаковими правами та обов’язками щодо передачі земельних ділянок у власність (користування) відповідно до повноважень, - повідомив наприкінці листа нам в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області Павло Боднар. - Зазначу, що у випадку незгоди щодо розпорядження землями спори вирішуються у суді.

До слова, відповідь на інфозапит від правоохоронців ми отримали 29 липня. Правоохоронці підтвердили проведення перевірки.


    

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up