Партнер рубрики Події

Збив дідуся з трирічним хлопчиком: подробиці аварії на Тарнавського у Тернополі

Збив дідуся з трирічним хлопчиком: подробиці аварії на Тарнавського у Тернополі

На відео видно, що чоловік, якого зачепила автівка, майже одразу зміг піднятись на ноги. Однак дитина нерухомо лежала на проїжджій частині

У Тернополі 1 жовтня сталась моторошна ДТП: невідомий збив літнього чоловіка з дитиною на пішохідному переході та залишив місце аварії.

Про це повідомили у місцевому Телеграм-каналі.

Як повідомляли очевидці, ДТП сталась на вул. Генерала Тарнавського. Зазначається також, що водія, що збив пішоходів, «упіймали» перехожі. На відео видно, що чоловік, якого зачепила автівка, майже одразу зміг піднятись на ноги. Однак дитина нерухомо лежала на проїжджій частині. За свідченнями очевидців, малолітнього потерпілого госпіталізували.

Відео дня
cript async src="https://telegram.org/js/telegram-widget.js?19" data-telegram-post="korku_te/32784" data-width="100%">

Як ми дізнались у поліції, аварія справді трапилась на Тарнавського, водій автівки — уродженець села Озерна, Тернопільського району, 2000 року народження.

У трирічної дитини лікарі діагностували струс головного мозку, наразі дитя перебуває під наглядом лікарів. У дідуся — травма ноги.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що у вівторок, 27 вересня, у Тернополі біля однієї з шкіл під колеса іномарки потрапила дитина.

 Читайте також:

Біля школи у Тернополі під колеса автівки потрапив 9-річний хлопчик

В Зборові чоловік на мікроавтобусі збив 12-річного хлопчика на велосипеді

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (25)
  • Nick Stan

    Якщо перед нерегульованим пішохідним переходом зменшує швидкість чи зупинився транспортний засіб, водії інших транспортних засобів, що рухаються по сусідніх смугах, повинні зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися і можуть продовжити (відновити) рух лише переконавшись, що на пішохідному переході немає пішоходів, для яких може бути створена перешкода чи небезпека.

    Володимир Козін reply Nick Stan

    Читав ПДР? Молодець:) Забув ще сюди написати що повинен зробити пішохід перед тим як вийти на дорогу.

    Nick Stan reply Володимир Козін

    Подивися відео, а потім умнічай.  Пішоходи вже доходили до острівця безпеки, а не починали рух по пішоходу.

    Володимир Козін reply Nick Stan

    Я написав, щоб ти всі пункти ПДР цитував які стосуються ситуації, а не тільки ті які подобаються. А щодо відео, то я уважно його дивився - люди вийшли з-за машини яка зупинилась,  але замість того щоб повернути голову наліво (для чого? вони ж на помальованому асфальті який оберігає життя) пішли тупо під машину яка не затормозила перед цим переходом. Причому зверни увагу - вони майже дійшли до острівця, а на машини які їздять по дорозі не дивились, і в даній ситуації час щоб зупинитись і назад сховатись за стоячу машину був. Бережіть СЕБЕ на дорозі, а не думайте про те що повинен хтось робити! Яка радість знати що водій винен, якщо твоя дитина отримала травму?

    Nick Stan reply Володимир Козін

    Напиши, які правила ДР порушили пішоходи...

    Володимир Козін reply Nick Stan

    Найголовніший пункт ПДР для пішоходів це розділ 4. Там пункти для пішоходів які хочуть жити самі, бо всі інші пункти ПДР це для родичів які  будуть знати, чому саме водій був не правий:

    4.14 Пішоходам забороняється:

    a) Виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;

    --

    А вони навіть не повернули голову наліво, щоб подивитись - а раптом там є машина на дорозі. Я не захищаю тут водія, я лише хочу щоб всі розуміли, що водій не робот, є мільйон причин чому водій може зробити помилку починаючи від пробитого колеса, серцевого нападу і до звичайної оси яка залетіла в кабіну, але неуважність водія це побита машина, а неуважність пішохода - самі знаєте що.

    Nick Stan reply Володимир Козін

    Коли вони виходили, то небезпеки не було. Їх пропускав автомобіль. А другий мав зупинитися, бо перший зупинився. Тим більше там видно, що це пішохідний перехід. Те що в нас неадекватні пішоходи, я не буду спорити, вискакують під машини. Але в цьому випадку водій не правий.

    Володимир Козін reply Nick Stan

    Так я з самого початку і писав що водій не правий:) Але ж від цього травмованим людям не легше бо вони вирішили не дивитись і далі на дорогу, а не тільки на перше стояче авто.
  • Nick Stan

    Стаття 286. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами



    1. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, -



    карається штрафом від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.
  • Andrii Hutsaliuk

    Там буде ч2 ст286 кк у
    На все свій час
  • Леонід Зільник

    340 гривень фігня. Дєд з внуком ще претензії ще оформлять.

keyboard_arrow_up