Партнер рубрики Події

Новим Головнокомандувачем ЗСУ став Олександр Сирський

Новим Головнокомандувачем ЗСУ став Олександр Сирський

Саме зараз настав час для оновлення у керівництві Збройних сил України, зазначив президент. Під час вечірнього звернення 8 лютого він назвав ім'я нового Головнокомандувача. 

8 лютого Володимир Зеленський повідомив про необхідність оновлення керівництва ЗСУ і подякував за службу Валерію Залужному. Про це президент повідомив у Telegram.


«Зустрівся з генералом Валерієм Залужним. Подякував за два роки захисту України. Обговорили, якого оновлення потребують Збройні сили України. Обговорили також, хто може бути в оновленому керівництві Збройних сил України. Час для такого оновлення — саме зараз», — зазначив Зеленський.

Відео дня

Президент зазначив, що запропонував Залужному й надалі бути в команді.

Своєю чергою Валерій Залужний написав у Telegram, що «завдання 2022 року відрізняються від завдань 2024 року».

«Тому усі повинні змінитись та адаптуватись до нових реалій також. Щоб перемогти теж разом. Щойно ми зустрілись з верховним головнокомандувачем. Важлива та серйозна розмова. Прийнято рішення про необхідність зміни підходів та стратегії», — написав Залужний.

Залужний подякував усім, хто поруч — команді Генштабу, Міноборони і президенту і висловив впевненість, що українці обовʼязково переможуть.

У той же час міністр оборони написав: «Сьогодні ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва Збройних силЩиро вдячний Валерію Федоровичу за всі досягнення та перемоги», — написав він.

Під час вечірнього звернення Володимир Зеленський назвав ім'я нового Головнокомандувача. Ним став Олександр Сирський.

За словами Зеленського, Сирський має успішний досвід захисту — провів Київську оборонну операцію, і успішний досвід наступу — Харківської визвольної операції.

Відставку Залужного також прокоментував міністр оборони Рустем Умєров. Він наголосив, що 2024 рік принесе нові зміни, до яких Україна мусить бути готова. А для цього, за його словами, потрібні нові підходи, нові стратегії.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Анна Кубай

    Прости Господи .
  • Olga Komunitska

    ЗАЛІЗЕОГО І НЕПІДКУПНОГО ЗНЯЛИ А ДАЛІ БУДЕ БАЛ...
  • Світлана Кметь

    Гнати ту чортову владу під три чорти ,поки нам дійсно не прийшов повний кінець .
  • Vitalii Solomonchuk

    Залужний кинув нас, а цей просре все

keyboard_arrow_up