Партнер рубрики Події

Зустріч із противниками появи котельні на торфі міська влада проігнорувала

Зустріч із противниками появи котельні на торфі міська влада проігнорувала
На третю зустріч із мешканцями Київської та 15 Квітня представники міської ради не прийшли. Попередні ж користі ніякої чи ясності не принесли

Чим більше б'ють на сполох через появу котельні  на торфі посеред спального району, тим швидше ведуться будівельні роботи, скаржаться жителі Київської та 15 Квітня. 

Так,  лише за  минулі вихідні  встановили частину димогарної труби, заввишки орієнтовно 12-15 метрів, вставили вікна у приміщенні. Темпи робіт пришвидшились після перших зборів занепокоєних тернополян 25 січня.  Ще одні збори відбулись 31 січня та сьогодні, 2 лютого. Від представників міськради та тепломереж на цю зустріч не прийшов ніхто. 


Нагадаємо,  у Тернополі реконструюють  котельню на Київській,3а, 3с, її мають переобладнати на альтернативне паливо – торф. Мешканці сусідніх з котельнею будинків  проти такого задуму. Свою позицію  люди пояснюють тим, що  тепломережі та міськрада не  надає підтвердженої інформації з приводу безпечності такої альтернативи, а саме будівництво ведеться не без порушень. Окрім того, тернополяни не розуміють, чому їх не повідомляли про це будівництво та не проводили ніяких громадських слухань. 

Відео дня

Тепломережі ж переконують, що мають усі необхідні документи та дозволи для проведення таких робіт і запевняють, що шкоди від такої котельні не буде. А, якщо буде, то їм просто екологічні інстанції не дозволять працювати.  

Про це  ми писали у статті "Тернополяни кажуть, що котельня на торфі наробить лиха в спальному районі"
 

- Влада нас не чує. Кажуть, що все це безпечно  і ми просто не розуміємо. Причому, як ми зрозуміли з останньої зустрічі наприкінці січня,  переведення котельні на торф не приведе до зменшення сум у платіжках, -  обурюються тернополяни. – А шкода від такої котельні буде!


Тому противники переобладнання хочуть затребувати повну редакцію документів на реконструкцію котельні по вулиці Київській,3а, 3с. 

 Певні роз’яснення  щодо будівництва  під час зустрічі 2 лютого дав очільник  міського відділу Архбудконтрою Михайло Горішний. Адже, дивлячись на  роботи,  люди переконані, що йдеться не про реконструкцію, а нове будівництво. За словами пана Горішного, йдеться таки про реконструкцію, і підстав відмовити у реєстрації декларації на початок робіт у його відділу не було.  Були й питання, чому згадуване будівництво  має третю категорію складності. На їхню думку, категорія мала б бути вищою.

- Категорію складності визначає  проектант, - каже пан Горішний. -   Цю штуку запроектувала  «Промгазтехнологія» з міста Фастів. Проектант визначив, що його проект відноситься до 3-ї категорії складності. Щоб  я міг оцінити, чи це є правда, чи ні,  треба було б під час перевірок затребувати документацію і замовити  незалежну експертизу у сертифікованого експерта, який би мав підтвердити або не підтвердити нам інформацію.


Провести ж такий інспекційний захід в Архбудконтролі  зможуть лишень після відповідної заяви юридичних або фізичних осіб.  Власне таку заяву і напишуть тернополяни.  Загалом, як пояснив посадовець, категорійність визначається від класу наслідків в разі скоєння катастрофи.

- Ми говоримо одне, а влада нам інше, - кажуть тернополяни. – Мовляв, ми просто якісь олені. Тепер ось з’являються матеріали на  провладних сайтах, де  нас називають ледь не сепаратистами. Бо ми не хочемо незалежності від російського газу. Ми хочемо, але не за рахунок нашого здоров’я. Ми спілкувались з фахівцями. Вони переконані, що така котельня посеред спального району призведе до проблем. У світі вже відмовляються від такої альтернативи, а Тернопіль переходить?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Piter Savka

    Знов якісь мутки партії сміття, самі в себе у Львові порядку не можуть наробити, то їдуть сюда і тут сруть. Шось я ніде не чув шо торф шкідливий при горінні.

    Світлана Гривас reply Piter Savka

    А може знаєте, де ще використовують такі котельні посеред міста? Дайте інформацію, звернемось за коментарями

    Piter Savka reply Світлана Гривас

    В Японії, сміттєспалювальний завод зі сміття знаходиться в місті під землею, тільки труба виходить на вулицю - але правда висота труби десь 30 м. Якщо провести заміри всі безпечно то нема за що переживати.

    Yulya Mamchak reply Piter Savka

    коли горіли в Києві торфяники про шкоду говорив кожен еколог, торф не можна використовувати в густонаселених районах як вид палива, а от до чого Ви приплели Львів і сміття, перепрошую, я не розумію....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up