Чим запам'яталось тернополянам Тезе-2015 у Валенсії

Чим запам'яталось тернополянам Тезе-2015 у Валенсії
Спільно молились за мир, роздумували про милосердя, долю іммігрантів та біженців, і паралельно з цим пізнавали красу Іспанії й знаходили нових друзів тернополяни під час поїздки на Європейську зустріч Тезе у Валенсії

 

Майже дві тисячі паломників з України відвідали Валенсію під час 39-ї європейської зустрічі Тезе. Українці були третьою за чисельністю національною спільнотою у Валенсії після поляків та іспанців. Загалом цьогорічна зустріч зібрала майже сорок тисяч паломників.

Тезе – це місцевість у Франції, де почав проповідувати брат Роже, який створив спільноту, метою якої було об’єднання християнської молоді світу. Його справа знайшла відгук у серцях молоді, тож уже понад півстоліття відбуваються п’ятиденні зустрічі європейської молоді двічі на рік – влітку у Тезе, взимку, на Новий Рік – у якомусь з європейських міст. Молоді люди знайомляться, обмінюються враженнями, спільно моляться та розмовляють про цінності та тенденції у світі.

Відео дня

Цього року у своїх промовах брат Тезе Алоїс дуже багато говорив про Сирію та Ліван. Основним меседжем його промов,як і всієї зустрічі, стала тема милосердя і розуміння тих, хто у гірших життєвих обставин, ніж ми – біженців, іммігрантів,жертв війни та переслідувань.

Немало тернополян відвідали зустріч. Усі вони повернулись звідти із незабутніми враженнями. Захват викликали як місто, люди та організація заходу, так і власне духовні зустрічі і розмови, які, за словами паломників, змінили їхні погляди на життя.
- Тезе у Валенсії вразило відмінною організацією.  – каже тернополянка Світлана Ірза, яка вже не вперше їздить у паломницькі поїздки. – Першою приємною новиною була та, що всі паломники житимуть у сім’ях, а не на підлозі виставкових залів та спортзалів, як завжди.

Світлана відзначає і інші позитивні моменти організації зустрічі. Зокрема те, що, хоча прийом паломників, роздача їжі та вечірні молитви відбувались в садах Турії в центрі міста, де місцеві жителі прогулюються, бігають на бігових доріжках, там не залишалось сміття і було чисто. Як самі паломники, так і організатори все прибирали за собою, не викидаючи нічого не траву.

  • Позитивному настрою сприяли також надзвичайно тепла погода, багато зелені та квітів навкруги, спів пташок та усміхнені обличчя оточуючих. – усміхається дівчина. - Було приємно бачити місцевих жителів на вечірніх чуваннях, які з непідробною цікавістю приходили взяти участь у спільних молитвах разом з сім’ями, з дітьми та онуками. В духовному плані ця зустріч Тезе у Валенсії навчила мене довіряти Богу і показала мені, що все, що стається, виходить на краще для мене. З цієї зустрічі Тезе у Валенсії я візьму для себе наступне: не ставити очікувань і довіряти Богу на всі 100 % в тому, що все, що стається, буде на краще для мене.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up